7. Festival visibaba u Parku prirode Medvednica

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.2.2020. 10:12:33
Početak: 23.02.2020. 14:00
7. Festival visibaba u Parku prirode Medvednica

Foto: Plakat

Udruga Planinska družina organizira ove nedjelje, 23. veljače 7. po redu Festival visibaba na potoku Vukov dol u Gornjoj Planini.  



Otvorenje uređenog interijera starog mlina, izložba o povijesti smeća, grah i kolači, piće i druženje dočekat će posjetitelja sedmog po redu Festivala visibaba kojeg udruga Planinska družina organizira u nedjelju 23. veljače 2020., uz potok Vukov dol u blizini naselja Planina Gornja u istočnom dijelu Parka prirode Medvednica, s početkom u 14 sati. 


Izložba „Gospodarenje otpadom od prapovijesti do danas“, autorice dr. sc. Kornelije A. Giunio, voditeljice Antičkog odjela Arheološkog muzeja Zadar, daje pregled razvoja gospodarenja otpadom od prapovijesti, preko antike i srednjeg vijeka do današnjih dana, s pogledom na budućnost. Informira građane o važnosti recikliranja otpada i potiče na veći osobni doprinos i odgovornost u postupanju s otpadom. Izložbu su 2014. godine organizirali Zadarska županija, Grad Zadar i tvrtka Eko d.o.o., a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.


Za ovogodišnji Festival visibaba Planinska družina uredila je interijer Igrcovog melina - uz pomoć doniranog tradicijskog seoskog namještaja pretvorila ga je u prigorsku hižu, u stilu tradicionalne kuće iz prigorskog kraja. Zabavna činjenica je da je cijeli prostor mlina, skupa s namještajem, napravljen u 2D bijelo-crnoj tehnici, tako da su sve ravne površine bijele, dok rubovi imaju meke neravne crne linije i tako stvaraju optičku iluziju 2D crteža.


Uz žubor vode i pjev ptica u okruženju visibaba, za ovogodišnje posjetitelje festivala pripremit ćemo divovski grah, bakine kolače  i prigorske napitke.





Vezane vijesti
Ažurirano: 25.3.2023. 11:24:15

Create Account