Dječja predstava Čudesne stranice male Danice u NS Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.2.2020. 20:22:53
Početak: 22.02.2020. 17:00
Dječja predstava Čudesne stranice male Danice u NS Sesvete

Foto: NS Sesvete/Plakat

Narodno sveučilište Sesvete poziva roditelje da dođu sa svojim mališanima na predstavu ove subote.Tekst potpisuje Dunja Fajdić, a u režiji Morane Dolenc izvodi ju Teatar „POCO LOCO“, Zagreb. Glume Zrinka Kušević i Maja Kovač ili Maja Katić. Početak predstave za uzrast +3 je u subotu, 22. veljače u 17 sati u dvorani Narodnog sveučilišta.


O PREDSTAVI:

Bila jednom jedna … priča. O zabrinutoj mami. O djevojčici. O crtićima koji se ne žele ugasiti. O mašti koju treba spasiti! Znate li kako? Mama zna! Prvo treba zaključati ekrane. Dohvatiti knjigu. Otvoriti korice i … evo je! Čarolija slova! Svaka stranica – avantura nova! A tko se sve tamo krije? Profesor i rijetka ptica (za enciklopediju kratka skica). Neobično drvo i par čudaka (iznenadnih pjesnika). Julija s teleskopom i dadilja s jastukom (toliko stara priča da vam se neće dati ponovno je slušati). I na samom kraju povratak na početak. Likovi isti ali malo drugačiji. Kad čitaš, to ti je tako! Svako se biće promijeni zbog neke priče.


U najnovijoj predstavi Teatra Poco Loco namijenjenoj mlađem uzrastu govorimo o čitanju, o knjigama, o mašti. Kroz projekt “Priča mi se priča”, koje naše kazalište provodi već pet godina, iz prve ruke vidimo koliko djeca uživaju u pripovijedanju i neposrednom sudjelovanju u njemu. Slušanje i čitanje priča potiče djecu na razgovor s njihovim odraslima, na kreativno izražavanje, upoznaje ih s nekim novim životnim temama. Poistovjetiti se s nekim likom čitatelja može utješiti, poručiti mu da nije sam. Isto tako kroz priče razvijamo empatiju prema drugačijima od nas. Voljeli bismo ovom predstavom najmlađe uvesti u beskrajni svijet literature, otkriti im djelić svega “što se može čitati”: od zvijezda do enciklopedije. Želimo šapnuti odraslima da budu strpljivi: treba biti kreativan i pronaći način kako danas djecu upoznati s knjigama, autorima, likovima koji su utjecali na to da i mi postanemo ovakvi ljudi kakvi jesmo.  


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.11.2019. 16:21:58

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account