Dobrotvorni Božićni koncert sesvetskog Rotary kluba

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.12.2017. 11:12:12
Početak: 17.12.2017. 19:00
Dobrotvorni Božićni koncert sesvetskog Rotary kluba

Foto:

Rotary klub Zagreb - Sesvete i Narodno sveučilište „Sesvete“ petnaesti put organiziraju dobrotvorni božićni koncert, kako bi okupili ljude dobre volje koji žele pomoći onima kojima je u našoj sredini pomoć najpotrebnija, baš kao što rade i naši prijatelji rotarijanci u svijetu.


Rotary je jedna od najvećih svjetskih humanitarnih organizacija sa 1,2 milijuna članova u više od 200 zemalja. Sudjeluje u radu Ujedinjenih naroda i jedan je od pokretača UNESCO-a.

Rotarijanci su vodeće osobe iz stručnog i poslovnog života, koje se posvećuju humanitarnim ciljevima te njeguju i promiču visoka etička načela u poslovnom i privatnom životu, šire dobru volju i razumijevanje u svijetu.

Rotary je prije svega prijateljstvo i pomaganje drugima te izvrsnost u svakom smislu riječi. Rotary je i zadovoljstvo druženja za klupskim stolom kojih u svijetu ima više od 30.000 i za svakim ste dobrodošli prijatelj kao i u svome klubu. S toliko prijatelja ni u jednoj zemlji niste stranac.

U Hrvatskoj danas djeluju 53 kluba s gotovo 1300 članova.

Ove godine u radu smo naglasili edukaciju i program razmjene mladih. Uz pomoć klubova partnera (Zagreb Sljeme, Zagreb Maksimir i Velika Gorica), kroz program distriktnih potpora realizirali smo projekt „Roboti osvajaju Vugrovec“ (edukaciju iz robotike), namijenjen štićenicima Kuće sv. Franje Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. 

Uz pomoć kluba partnera Metropolitan te klubova partnera iz SAD-a i Velike Britanije, kroz program globalnih potpora realizirali smo stipendiju za poslijediplomski studij iz javnog zdravstva na School of Hygiene & Tropical Medicine u Londonu. Dodijelili smo četiri stipendije studentima preddiplomskog i diplomskog studija. Dvoje djece bilo je na dvotjednoj razmjeni u inozemstvu, u sklopu programa razmjene mladih.

U proteklom razdoblju klub je u raznim humanitarnim akcijama ostvario niz socijalnih programa: uklanjanje arhitektonskih prepreka na sesvetskim raskrižjima, uređenje prostorija Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava za pomoć djeci s tjelesnim oštećenjima, uređenje i opremanje prostorija za osobe s posebnim potrebama u Sesvetama, razne donacije Kući sv. Franje u Vugrovcu, pomoć humanitarnoj akciji udruge Veliko srce malom srcu, pomoć udruzi Srce iz Sv. Ivana Zeline, stipendiranje učenika Srednje škole Sesvete i studenata iz Sesveta.

Klupske dobrotvorne aktivnosti usmjerene su na poticaj mladima u lokalnoj zajednici i podizanje kvalitete života djece sa socijalnim ili zdravstvenim problemima u lokalnom okruženju.

Posebno zahvaljujemo našim donatorima koji su prepoznali ovu poruku te organizacijski i financijski značajno doprinijeli ovom humanitarnom projektu.

Dolaskom na ovaj koncert, svi zajedno dijelimo radost glazbe i humanitarnog cilja.


Sretan Božić i uspješnu 2018. godinu žele vam Rotary klub Zagreb – Sesvete i Narodno sveučilište „Sesvete“!


Dobrotvorni koncert Rotary kluba Sesvete bit će održan u sesvetskoj kazališnoj dvorani u nedjelju, 17. prosinca s početkom u 19 sati. U programu božićne napjeve izvodi Paganini band, te tenor Tvrtko Stipić.


PROGRAM koncerta

M. Polo/B. Delinski: Na povratak tvoj čekam 

F. Pomykalo Zar ne znaš 

N. Aristovsky/D. Ristić: Kaži zašto me ostavi

J. Brahms: Mađarski ples br. 5

A. Ujhelji/V. Paljetak: Najljepša si ti

I. Dunaevski/S. Strahov: Ja ljubim 

E. Glotz/E. Vasecky: Noćas 

G .Raimondo/N. Neugebauer: Piši mi

V. Monti: Čardaš

J. Gade: Tango ljubomore

N. Grčević: Jesenska ruža 

I. Robić: Jabuke i trešnje 

C. A. BIxio/P.Erceg: Živjeti 

G. Dinicu: Ševa

Tradicionalne Božićne pjesmeProjekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account