HPD Lipa poziva na planinarski ljetni pohod na Lipu

Autor: Vladimir Beštak
Objavljeno: 22.8.2018. 9:49:37
Početak: 26.08.2018. 09:30
HPD Lipa poziva na planinarski ljetni pohod na Lipu

Foto: Sesvete danas, arhiva

Za nedjelju, 26. kolovoza planinari HPD "Lipa"  najavljuju svoj tradicionalni  Ljetni planinarski pohod na Lipu. Ove godine pohod je 15. puta za redom. Zadnjih godina polazište Ljetnih pohoda se mijenja, a sve s ciljem upoznavanja i drugih područja sesvetskog Prigorja. Tako će nakon polazišta u Kašini i Vugrovcu, ovaj pohod započeti u selu Kašinska Sopnica. Okupljanje sudionika je do 9.30 sati na autobusnom stajalištu ZET-a Kašinska Sopnica do kojeg možete doći autobusom linije 262 koji s terminala Dubec polazi u 9.00 sati. Hodanje će najvećim dijelom biti nemarkiranim stazama, ali uz vodiče sigurnim putovima. Očekuju vas izuzetni i nedoživljeni vidici na Lipu i prigorski kraj, a ukupno hodanje do planinarskog doma traje oko 2 sata. Hodanju se mogu priključiti i neplaninari poštujući pri tome planinarsku etiku i imajući potrebnu planinarsku opremu.


Ovogodišnje „Društvo prijatelj pohoda“ je planinarsko društvo „Knezgrad“ iz Lovrana koji u većem broju po prvi puta dolazi u naše Prigorje.


Nakon hodanja i okrjepe u planinarskom domu na Lipi, te druženja uz prigodnu glazbu grupe „TRI U JEDAN“, duhovnu zahvalu za pohod udijelit će vlč. Filip Lučić, upravitelj Župe sv. Franje Ksaverskog – Vugrovec, koji će u 14 sati u kapeli Hrvatskih mučenika služiti sv. Misu.


Trasu hodanja možete vidjeti na priloženoj topografskoj karti.

Više o pohodu na stranici: www.hpdlipa.hr 
Vezane vijesti
Ažurirano: 15.6.2019. 14:51:09

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account