Izložba u Muzeju Prigorja: "Promišljajući prostor"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.7.2018. 10:25:45
Početak: 05.07.2018. 19:00
Izložba u Muzeju Prigorja: "Promišljajući prostor"

Foto: Pozivnica

U galerijskom prostoru Muzeja Prigorja u četvrtak, 5. srpnja bit će s početkom u 19 sati otvorena izložba makedonske akademske slikarice i profesorice Nataše Milovančev.
U Muzeju Prigorja svojim će se slikama predstaviti suvremena makedonska umjetnica Nataša Milovančev,  koja je završila postdiplomski studij na Fakultetu likovnih umetnosti u Skopju. Docentica je na Arhitektonskom fakultetu u Skoplju, Univerzitet “Sv. Kiril i Metodij“, a svoj umjetnički rad posvetila je istraživanju prostora. Budući da prostor smatra iluzijom, prazninom koju ispunjavamo, on je za Natašu odraz našeg ideološkog i estetskog stava, utemeljen na doživljaju onog što nas okružuje i onoga što je u nama. Platna Natašinog likovno – poetskog prostora susret su, stoga, s novom stvarnošću koja nam nudi uvid u skrivene prostore autoričine nutrine, u kojoj možda možemo prepoznati i dio vlastitog iskustva i doživljaja. 


Ovo je ujedno poziv svim štovateljima umjetnosti, posebice slikarstva da dođu na otvorenje.


Izložba je otvorena za javnost od 5. do 20. srpnja 2018. godine i može se posjetiti svakim radnim danom od 10 – 19 sati.


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.6.2019. 15:46:06

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account