Izložba Zapisano u genima u galeriji Farof u Vugrovcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.6.2019. 16:18:04
Početak: 10.06.2019. 18:00
Izložba Zapisano u genima u galeriji Farof u Vugrovcu

Foto: Pozivnica

Udruga Hrvatskih likovnih umjetnika i likovnih kritičara (HULULK) otvara svoj rad novim izložbenim ciklusom naziva Zapisano u genima.Prvom izložbom  izložbenog ciklusa „Zapisano u genima“predstavljamo dva iznimna umjetnička dvojca – oca Alberta Kinerta i kćer Nadu Žiljak, odnosno oca Ivu Friščića i sina Danka Friščića", najavila je izložbu predsjednica udruge, povjesničarka umjetnosti Sanda Stanačev Bajzek.


Otvorenje izložbe  bit će u ponedjeljak, 10. lipnja u 18 sati, u Izložbenom prostoru HULULK-a u galeriji Farof, Župnog dvora u Vugrovcu, zagrebačkom spomeničkom „biseru“ dostojnome ovakvoj izložbi.


"Ciklus je zamišljen kao kompariranje kroz izravno izlagačko sučeljavanje poznatih likovnih obiteljskih parova, roditelja umjetnika i njihove djece koja se bave istovjetnom umjetničkom granom.  Kroz samostalne izložbe predstaviti ćemo četiri umjetnička para, te zajedničkom izložbom svih parova krajem godine. Prilika je to da posve drugom trajnijom disciplinom, a to je umjetnička, odgovorimo sve popularnijoj  znanstvenoj disciplini kao što je genetika, koja  za sve „krivi“ naše gene. Jer  ona kaže: talent je zapisan u genima", rekla je Stanačev Bajzek predstavljajući novi komcept izložbi u galeriji Farof i dodala:


"Izložba je smatramo od iznimne važnosti za kulturu našega grada i cijele nam Hrvatske, a nama je čast imati priliku u našem izložbenom prostoru – galeriji Farof u Vugrovcu predstaviti djela hrvatskih slikarskih  velikana Alberta Kinerta i Ive Friščića, koja nikada nisu izlagana. Naime riječ je o intimnim crtačkim ciklusima, o radovima na papiru  koje su i Kinert i Friščić stvarali 70-ih godina 20.st. Kvalitetom, nimalo na zaostajući za njima Nada Žiljak i Danko Friščić uspješno likovno odgovaraju na ovaj roditeljski „izazov“".


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.4.2020. 13:00:18

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account