Kako prihvatiti sebe i suočiti se s poteškoćama životnih situacija

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.5.2019. 13:41:30
Početak: 09.05.2019. 18:00
Kako prihvatiti sebe i suočiti se s poteškoćama životnih situacija

Foto: Ilustracija

 " Kako prihvatiti sebe i suočiti se s poteškoćama životnih situacija" tema je predavanja koje će se održati u četvrtak, 9. svibnja u 18 sati u prostoru čitaonice Knjižnice Sesvete.  Predavačica je hagioasistentica iz Centra za hagioterapiju Samobor Zrinka Marinović Šarić.Što je hagioterapija?


Hagioterapija je hrvatski model znanstvenog istraživanja i terapijskog djelovanja na području čovjekove duhovne dimenzije. Posljednjih deset godina istraživanja mozga u neuroznanosti, te duha u filozofiji i teologiji, došlo je do revolucionarnog zaokreta u poznavanju čovjeka i svijeta. Hagioterapija je praktična potvrda tih rezultata, ali ide i korak dalje i otkriva i prepoznaje bolesti i boli duhovne duše i njihovih terapija. Njezino područje istraživanja i terapije smješteno je između psihologije i teologije, odnosno između čovjekove psihe i njegove religioznosti.

Hagioterapija proučava duhovnu dušu, a to je ono po čemu je čovjek specifično čovjek – njegova osobnost, život, intelekt, karakter, savjest, sloboda, pamćenje i sjećanje, kreativnost, slobodna volja, vrline, kultura, religioznost, smisao, etičnost i moralnost, ljubav, vjera… Hagioterapija je za sve ljude. Kao što su somatska i psihijatrijska medicina primjenjive na sve ljude, bez obzira na rasu, spol, dob, vjersko opredjeljenje, nazor na svijet. Hagioterapija pomaže u dva smjera: razvoju čovjeka i terapijski. Ona čovjeku otkriva bezgranične mogućnosti razvoja na temelju duhovne dimenzije i liječi oštećenu duhovnu dimenziju. Hagioterapija predstavlja znak hoda čovječanstva od ideologija, zabluda i besmisla prema promišljenom, istinitom i humanom životu.


Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account