Luka Nižetić u Sesvetama traži istinu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.11.2019. 16:21:58
Početak: 23.11.2019. 17:00
Luka Nižetić u Sesvetama traži istinu

Foto: NS Sesvete

Mlađa sesvetska publika moći će sutra, u subotu, 23. studenog 2019 u 17 sati u dvorani Narodnog sveučilišta „Sesvete“ pogledati predstavu - monodramu "Kako je Potjeh tražio istinu" Kazališta Hotel Bulić u izvedbi Luke Nižetića.


Nakon uspješne predstave 'Šuma Striborova' koju je također režirala u vlastitoj produkciji, Senka Bulić nastavlja istraživanje opusa Ivane Brlić Mažuranić radom na tekstu 'Kako je Potjeh tražio istinu, inspirativnom bajkom koja se bavi problemima istine, iskupljenja, grijeha, dobra i zla. Riječ je o jednoj od bajki iz ciklusa Priče iz davnine kojima je Ivana Brlić Mažuranić stekla svjetsku slavu. U uzbudljivom  glazbeno dramskom putovanju saznajemo što je Potjehova istina. 


Luka Nižetić svoju je karijeru započeo kao pjevač, potom je otkrio strast prema kuhanju, a dobio je pohvale od publike i struke nakon ove predstave u kojoj je jedini glumac.


Luka Nižetić i redateljica predstave Senka Bulić odlučili su zadržati što više originalnih elemenata iz teksta ove inspirativne bajke koja je oslonjena na fantastičnu mitologiju i zbog koje Ivanu Brlić Mažuranić zasluženo uspoređuju s Andersenom i Tolkienom.


Scenografiju i glazbu predstave potpisuje Tomislav Ćurković, kostimografija Oliver Jularić, oblikovanje svjetla Tomislav Maglečić, a oblikovanje tona Branimir Božak.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.2.2020. 20:22:53

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account