Na cvjetnu nedjelju Festival visibaba

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.3.2018. 22:24:00
Početak: 25.03.2018. 14:00
Na cvjetnu nedjelju Festival visibaba

Foto: Prošlogodišnja fotografija/ Sesvete danas arhiva

Udruga Planinska družina iz Gornje Planine i ove godine organizira jedinstveno događanje u Hrvatskoj, Festival visibaba.U prirodnom ambijentu gdje visibabe i ostale proljetnice obilno cvjetaju i pružaju puni ugođaj proljeća udruga Planinska družina organizira peti po redu Festival visibaba. Festival se održava u nedjelju 25.ožujak 2018., započinje u 14.00 sati, u istočnom dijelu Parka prirode Medvednica, naselje Planina Gornja, Zagreb, uz potok Vukov dol pored tri obnovljena melina.


Za posjetitelje festivala članovi udruge pripremit će toplo piće, slane i slatke poslastice. Održat će se kreativna radionica za djecu i odrasle „Skini se s interneta, mlatni se po prstu!“. Kroz edukativnu prezentaciju istaknut će se da je u Hrvatskoj visibaba zaštićena cvjetna vrsta i predstaviti "galantofile" - ljubitelje i sakupljače kultivara (hibrida) visibaba. U svijetu često uzgajana i u vrtovima i u posudama, od davnina popularna visibaba dobila je nevjerojatan veliki broj kultivara (hibrida).


Ovo događanje udruga organizira od 2013. kojim želi osvijestiti i potaknuti potrebu za revitalizacijom i očuvanjem potoka Vukov dol, te istaknuti da se na tom području nalazi bogato stanište visibaba (Galanthus nivalisu) zaštićene cvjetne vrste u Hrvatskoj.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.2.2020. 17:45:42

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account