NS Sesvete poziva na koncert klasične glazbe

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.10.2019. 12:34:50
Početak: 03.10.2019. 19:30
NS Sesvete poziva na koncert klasične glazbe

Foto: NS Sesvete

Centar za kulturu Narodnog sveučilišta „Sesvete“ u sklopu programa Umjetnost 20. stoljeća, poziva vas na koncert klasične glazbe.


 


Nastupit će dvije sjajne glazbenice Renata Penezić, flauta članica orkestra Zagrebačke filharmonije  i Zrinaka Ivančić Cikojević, klavir.


 Koncert će biti održan u četvrtak, 3. listopada 2019. u dvorani Narodnog sveučilišta Sesvete s početkom u 19.30 sati uz slobodan ulaz.Renata Penezić   diplomirala je na ljubljanskoj Akademiji za glasbo u klasi Fedje Rupela.

Kao dobitnica stipendije Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD) magistrirala je u razredu Andrása Adorjána na Hochschule für Musik u Kölnu.


Već na trećoj godini studija postala je solo flautistica Zagrebačke filharmonije. Uz djelatnost u orkestru podjednako uspješno razvija karijeru solistice i komorne glazbenice, surađujući s hrvatskim i inozemnim glazbenim umjetnicima i ansamblima. Gostovala je u Europi i na Dalekom istoku, a svestranost i širinu interesa potvrđuje izuzetno širokim repertoarom, od rane do suvremene glazbe.


Članica je ansambla Musica Viva od njegova osnutka 1998. godine. Redovito snima za Hrvatski radio, a ostvarila je i više zapaženih nosača zvuka, od kojih je Božićni koncert s ansamblom Musica Viva 2006. dobio nagradu Porin za najbolju izvedbu solističke ili komorne skladbe. Dobitnica je nagrade ‘Milka Trnina’ za 2008. godinu.

Vodeći hrvatski skladatelji posvećuju joj svoja djela. Uspješnu pedagošku djelatnost razvija na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, gdje djeluje kao izvanredni profesor flaute.Održava seminare iz flaute u zemlji i inozemstvu.


Članica je ocjenjivačkih sudova međunarodnih flautističkih natjecanja. Voditeljica je i utemeljiteljica, uz Tamaru Coha-Mandić, Zagrebačkog ansambla flauta.
Zrinka Ivančić Cikojević  jedna je od najdarovitijih hrvatskih glazbenika mlađe generacije.  Laureat je brojnih domaćih i internacionalnih natjecanja koja su joj donijela nastupe na prestižnim glazbenim festivalima diljem Europe gdje je ostvarila niz zapaženih solističkih recitala i privukla pažnju kritike i publike.


Nastupala je kao solist uz pratnju svih značajnijih hrvatskih orkestara i ansambala:  Zagrebačke filharmonije, Hrvatskog komornog orkestra, Simfonijskog orkestra HRT-a, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Zagrebačkih solista, Zagrebačkog kvarteta, ansambla “Cantus”, kvarteta ”4Syrinx”, kvarteta ”Porin” te drugih. Posljednjih nekoliko godina profilirala se kao vrsna komorna glazbenica i surađuje sa najboljim domaćim i inozemnim solistima.


Glazbenu naobrazbu započinje već s pet godina u Zagrebu gdje maturira i završava srednju glazbenu školu u razredu profesorice Blanke Podreke. Nakon završetka studija klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Damira Sekošana završava i magisterij u klasi prof. Vladimira Krpana te potom nastavlja usavršavanje u Italiji u klasi prof.Franca Scale.


Dobitnica je Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu, nagrade “Ferdo Livadić”, nagrade “Darko Lukić”, te prvih nagrada na međunarodnim natjecanjima u Moncalieriju i San Bartolomeu. Snimala je za Hrvatski radio, za Croatia records, te u nekoliko navrata sudjelovala u glazbenim programima Hrvatske televizije. Od 2007. radi kao umjetnički suradnik na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.Vezane vijesti
Ažurirano: 28.5.2021. 11:55:07

Jeste li se već cijepili protiv covida 19?

Da, prvi put
Da, drugi put
Cijepljen sam već više puta
Ja sam prirodno cijepljen/a
Nisam, ali ću uskoro
Ne želim se cijepiti
S društvom se svakim vikendom pošteno nacijepim
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account