Otvorenje izložbe Roberta Budora "Masline"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.7.2018. 15:33:06
Početak: 26.07.2018. 19:00
Otvorenje izložbe Roberta Budora "Masline"

Foto: Muzej Prigorja

Izložba slika Roberta Budora pod nazivom Masline bit će otvorena u četvrtak, 26. srpnja 2018. u 19.00 sati, u Muzeju Prigorja, Galerija Kurija.Gusto pletivo, izvučeno iz jedne kaplje tuša, otkriva onu kapilarnu mrežu kojom maslina prikuplja svoj ekstradjevičanski sok…“, riječi su Ratka Cvetnića, pisca predgovora kataloga, inspirirane crtežima Roberta Budora, akademskog slikara porijeklom iz Moravča u Sesvetskom prigorju. 


Šesnaest Budorovih crteža maslina, koje se od 26. srpnja može razgledati u Muzeju Prigorja, suočavaju nas s poznatim svijetom Mediterana, ovaj put viđenim jedinstvenim pogledom renomiranog hrvatskog umjetnika, koji je diplomirao slikarstvo u klasi prof. Šime Perića i bio suradnikom Majstorske radionice Ljube Ivančića i Nikole Reisera. Robert Budor dobitnik je i 1. nagrade Pasionske baštine za 2008. godinu. 


Izložbu otvara Ratko Cvetnić, povjesničar umjetnosti i poznato ime u književnim krugovima Realizaciju izložbe financijskom je potporom omogućio Ured za kulturu Grada Zagreba.
Vezane vijesti
Ažurirano: 19.5.2019. 16:41:50

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account