Otvorenje izložbe: Suvremena art terapija i njezina važnost u revitalizaciji društva

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.11.2019. 12:56:23
Početak: 13.11.2019. 14:00
Otvorenje izložbe: Suvremena art terapija i njezina važnost u revitalizaciji društva

Foto: HULULK

Muzej Prigorja i Hrvatska udruga likovnih umjetnika i likovnih kritičara (HULULK) priređuju izložbu radova nastalih u terapijskom okruženju u Muzeju Prigorja u srijedu, 13. studenoga u 14 sati.Uspješno realizirani projekti kreativnih likovnih radionica s elementima art terapije koju HULULK u svojim prostorima organizira i provodi već pet godina kao oblik suradnje likovnih umjetnika i korisnika Centra za rehabilitaciju Zagreb te djece Caritasovog doma – Kuće sv. Franje u Vugrovcu i lokalnog stanovništva, ponukao nas je nas je da i u 2019. nastavimo s integracijom osoba s intelektualnim i psihičkim teškoćama u sustav likovnog stvaralaštva. 


Ovogodišnji ciklus radionica likovne terapije objedinjen je pod zanimljivom temom „Implementacija i korištenje kulturne tradicije i nematerijalne baštine u suvremenom likovnom izričaju". Kao tema, HULULK-ovcima i korisnicima ništa novo, jer se djelovanje udruge i temelji na prezentaciji tradicije i baštine, pa smo se i u našim dosadašnjim radionicama doticali tema baštine i tradicije zagrebačkog i prigorskog kraja. No, sada smo ga odlučili proširiti i predstaviti našu zaštićenu  nematerijalnu kulturnu baštinu: tradicijske drvene igračke, licitare, suhozid, pisanice.  


Ovaj vrijedan i društveno koristan projekt, koncipiran ove godine kao niz radionica, po prvi puta održava se, osim u HULULK-ovim prostorima i u zelinskoj Udruzi Srce. Stoga uz naše već poznate umjetnike mentore, korisnike Centra za rehabilitaciju Zagreb - jedinice Sesvete, a to su osobe s intelektualnim poteškoćama koje participiraju u našim radionicama od samih početaka, te djecu Kuće sv. Franje Vugrovec – doma za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi koja su također naši „stalni suradnici", u radionicama sudjeluju i korisnici Udruge djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji – „Srce" iz Sv. Ivana Zeline. 
Vezane vijesti
Ažurirano: 7.7.2020. 9:17:49

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account