Poziv na eko tribinu Zelena i plava budućnost Sesveta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.12.2018. 22:57:22
Početak: 08.12.2018. 11:00
Poziv na eko tribinu Zelena i plava budućnost Sesveta

Foto: Ilustracija

Što znadete o niskougljičnim gradskim autobusima? Što znadete o Inteligentnim transportnim sustavima i održivoj mobilnosti u gradovima? Udruga Zelene i plave Sesvete objavila je poziv svim građanima Sesveta koje zanima naša zajednička budućnost da dođu na tribinu i doznaju nešto više o toj tematici. U nastavku je objava poziva: 


U subotu 08. Prosinca 2018. s početkom u 11,00 sati, u prostorijama udruge Zelene i plave Sesvete (ZIPS,) u Kelekovoj ulici (kod pružnog prijelaza), održat će se druga po redu tribina na temu energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora enrgije, a u želji da sesvećane upoznamo sa projekcijama europske energetske politike ali i sa stvarnim postignućima i perspektivama EU politike u Republici Hrvatskoj. Na subotnjoj će tribini zastupnik u EU parlamentu, g. Jozo Radoš, upoznati nas sa EU direktivama i smjernicama koje reguliraju proces uporabe Niskougljičnih gradskih autobusa u EU, a osvrnut će se, naravno, i na hrvatska ne/postignuća na tom području.


Profesor na Prometnom fakultetu Zagreb, prof. dr Pero Škorput upoznati će nas sa potencijalima Inteligentnih transportnih sustava i održive mobilnosti u gradovima.


Rijeke motornih dnevno u kilometarskim kolonama kaotično protiču centrom Sesveta ispuštajući ogromne količine CO2 u atmosferu, bitno utječući na kvalitetu života u Sesvetama.


Što su niskougljični gradski autobusi? Tko ih ima i zašto ih Zagreb nema? Kakva je korist od njihovog uvođenja? Što su inteligentni transportni sustavi i održiva mobilnost? Prakticiraju li se u Zagrebu i RH? Kako se sve to uklapa u našu ideju Sesveta kao pametnog grada (smart city), uravnoteženog i održivog razvoja, zasnovanog na obnovljivim izvorima energije i energetskoj učinkovitosti?

Nadamo se da će eminentni predavači i životno zanimljive teme biti dovoljno jak razlog Vašem dolasku.


Prezentacije će trajati u vremenu 11,00 – 12,00 sati. Od 12,00 – 12,30 je vrijeme za razgovor. U 13,00 sati je u predvidjen besplatan ručak za sve sudionike tribine (i prezentore i posjetitelje) u sesvetskom restoranu Galus.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.7.2019. 22:56:21

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account