Predavanje: Via Adriatica – priobalni turističko planinarski put

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.1.2018. 20:03:42
Početak: 23.01.2018. 18:30
Predavanje: Via Adriatica – priobalni turističko planinarski put

Foto: HPD Lipa

Planinari HPD „Lipa“ pozivaju vas ovog utorka, 23. siječnja na izuzetno predavanje uz projekciju fotografija Via Adriatica – priobalni turističko planinarski put Srećka Vukova u čitaonicu Knjižnice Sesvete, Trg Dragutina Domjanića 6, u 18.30 sati. Ulaz slobodan.


Dio je to aktivnosti predavanja i prezentacija koju već dulje vrijeme utorkom provode planinari HPD „Lipa“ Sesvete u suradnji s Knjižnicom Sesvete pod nazivom PLANINARSKI UTORAK.


Srećko Vukov – svestrani avanturist, bavi se planinarenjem, bicikliranjem, kajakarenjem, skijanjem, jahanjem. Okušao se u slobodnom penjanju, ronjenju, špiljarenju… Strast mu je i outdoor fotografija. Motorom je upoznavao skrivene zakutke Hrvatske, biciklom solo vozio 1150 km u 10 dana od Zagreba do Dubrovnika pa do Šibenika, pedalirao mnogim planinskim stazama i makadamima, od Kopačkog rita, preko zagorskih cesta i puteva, po Gorskom kotaru i Istri, Velebitu i Dalmatinskoj zagori. Kajakom plovio Sutlom, Savom, Murom, Dravom, Glinom, Kupom, Koranom, Mrežnicom… Planinario gotovo svim hrvatskim planinama i stazama, od Papuka do Parenzane, od zagorske Ravne gore do Sniježnice u Konavlima. 2012. osnovao Pustolovno-ekološku udrugu AktivNatura čiji je bio predsjednik i u kojoj je organizirao i vodio stotine planinarskih, kajakaških i biciklističkih izleta, nekoliko ekoloških akcija, asistirao u abseilu niz slapove i sa zgrade. Odnedavno je osnovano i planinarsko društvo AktivNatura čiji je potpredsjednik.

 Godine 2016. s nekoliko kolega iz AktivNature počinje realizirati ideju o Via Adriatici, dugometražnoj planinarskoj stazi od Kamenjaka u Istri do Prevlake kod Konavala, dužine oko 1070 kilometara. Trenutno snimaju GPS tragove zamišljene trase i ima oko 800 km traga. Usporedo radi i na promociji Via Adriatice kroz fotografije, kao administrator FB stranice, FB grupe i na Instagramu, kao i kroz prezentacije. Via Adriatica je staza zamišljena da što je moguće više i češće ide planinskim predjelima s pogledom na more i otoke gdje god je to moguće. To je novi turistički proizvod velikog potencijala, s ciljem dodatne promocije i razvijanja vansezonskog (cjelogodišnjeg) i aktivnog turizma. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.8.2019. 10:42:33

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account