Sesvećani u europskoj ekološkoj akciji Let's clean up Europe

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.4.2019. 17:22:47
Početak: 13.04.2019. 10:00
Sesvećani u europskoj ekološkoj akciji Let's clean up Europe

Foto: Plakat

Organizatori pozivaju sve Sesvećane  da se pridruže akciji koja se u subotu održava u cijeloj Europi. 


Ove subote  u Sesvetama  bit će održana ekološka akcija čišćenja jednog užeg područja od ilegalno nabacanog otpada. Čistit će se dio šume kod negdašnjeg sesvetskog auto kampa pokraj Glibokog jarka, Varaždinska 68b. Akcija u trajanju od sat i pol više od samog efekta čišćenja ima za cilj poslati u svijet poruku da umjesto okruženi prekrasnom prirodom živimo u okruženju unakažene prirode onečišćene vlastitim smećem kojeg smo upravo mi sami tu odbacili.  

Poruka bi trebala djelovati na ljudsku savjest da se otpad ne odbacuje u naš okoliš, pogotovo u uvjetima kad imamo mogućnost njegova besplatnog odlaganja na zelene otoke, reciklažna dvorišta ili dva puta godišnje besplatnog odvoza glomaznog otpada s kućnog praga.


 Akciju ove godine organizira Osnovna škola Sesvete u suradnji s mnogim organizacijama kao što je udruga Zelene i plave Sesvete, te ostali.  Za sve koji se pridruže u čišćenju osigurana su peciva i  voda. Preporuka je ponijeti zaštitne rukavice.


Akcija počinje u 10 sati u subotu, 13. travnja na početku šume u sklopu bivšeg autokampa.  U slučaju kišnog nevremena akcija će biti odgođena, a novi termin naknadno objavljen.

Vezane vijesti
Ažurirano: 7.12.2019. 11:50:04

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account