Štafeta smrti u dvorani NS Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.4.2019. 21:15:23
Početak: 18.04.2019. 19:00
Štafeta smrti u dvorani NS Sesvete

Foto: Plakat

Dokumentarni film isječka zbivanja iz Domovinskog rata uz uvodno obraćanje sudionika bit će premijerno prikazan u dvorani NS Sesvete u četvrtak, 18. 4. od 19 sati.U dvorani NS Sesvete ovoga četvertka, 18. travnja od 19 sati bit će prikazan dokumentarni film „Štafeta smrti“!

Dokumentarni film "Štafeta smrti" podsjeća na konkretne događaje iz Domovinskog rata koji su se zbivali nakon okupacije Bogdanovaca (Vukovarska

bojišnica) od 10. do 22. studenog 1991. u minskom polju nedaleko od Marinaca. Od 11 hrvatskih branitelja koji su te nedjelje iz okupiranih Bogdanovaca krenuli u proboj sa 30 civila, danas su živa samo dvojica; Ivica Jurčan i Đuro Kovačević. Oni su i glavni pripovjedači strahota kroz koje su prolazili preživjeli, ali teško ranjeni sudionici "štafete smrti"!


Smisao filma je podsjetiti na hrabrost hrvatskih branitelja i njihovo nesebično žrtvovanje za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, bez obzira na kojim su se bojišnicama

nalazili. Dodatna vrijednost filma su mladići koji u filmu glume igrane scene, jer su to redom djeca branitelja Bogdanovaca, a čak troje od njih su djeca sudionika stvarnog događaja „Štafete smrti“, o kojem film govori!


Redateljica filma je  Nada Prkačin. Projekciju filma vodi pukovnik HV-a u mirovini Damir Radnić, a nazočan na projekciji filma bit će  Ivica Jurčan iz Bogdanovaca, 100% HRVI, glavni junak filma i stvarnog događaja.


Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account