Treći dan u vugrovečkoj galeriji Farof

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.3.2018. 22:19:01
Početak: 25.03.2018. 12:00
Treći dan u vugrovečkoj galeriji Farof

Foto: pozivnica

Na Cvjetnu nedjelju, nakon mise u vugrovečkoj galeriji Farof smještenoj u uređenom negdašnjem vinskom podrumu velebne zgrade farofa vgurovečkog dekanata, bit će s početkom u 12 sati otvorena izložba Treći dan.


Hrvatska udruga likovnih umjetnika i likovnih kritičara već tradicionalno na Cvijetnicu, ove godine po peti put,  predstavlja djela hrvatskih likovnih umjetnika i njihovih gostiju okupljenih u temi dana Kristovog uskrsnuća. Ljepotu te prve nedjelje nadahnutu riječima Evanđelja ili emocijama koje u njima pobuđuje „novo buđenje“, dvadeset petero umjetnika donose u materijalizaciji vlastitog duhovnog, u slici oživljenom doživljaju kojim iznova oživljava i Isusov spasiteljski duh.


Uskrsnuće Isusa Krista, kao anticipacija uskrsnuća mrtvih, temeljna je vjerska istina kršćanstva. Istina skrivena umu koja se prepoznaje srcem. Istina koja oživljava duhovno biće. Čovjek tu istinu mora priznavati, ona je za njegovo sada i ovdje odlučujuća, jer ga usmjerava i nudi nadu, u čijem svjetlu sve što se događa dobiva vrijednost i višu svrhu, koja bez tog svjetla uopće ne bi bila vidljiva.


Priznavanjem Isusove smrti i uskrsnuća novozavjetni čovjek posve mijenja predodžbu i radikalno se preobražava.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.5.2019. 15:22:59

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account