U Sopničkoj crkvi humanitarna akcija

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.7.2018. 10:52:54
Početak: 01.08.2018. 18:00
U Sopničkoj crkvi humanitarna akcija

Foto: Srce za Afriku

U župnoj crkvi Blažene Djevice Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici nakon večernje mise predstavljanje knjige o djeci Ruande, javlja Višnja Kljajić.Iz sopničke župe pozivaju sve vjernike na večernju misu koja će biti održana u srijedu 1. kolovoza, nakon koje će biti predstavljena jedna izuzetna knjiga. 


Misu će s početkom u 18 sati predvoditi misionar iz Ruande, fra Ivica Perić  nakon koje će biti predstavljena najnovija knjiga Željka Garmaza - "Fra Vjeko Ćurić – svetac našeg doba", koja govori o fratru misionaru koji je tijekom strašnog ruandskog rata od smrti spasio više od 100.000 ljudi, zbog čega je proglašen afričkim Oscarom Schindlerom. Nažalost, fra Vjeko je ubijen u teškom razdoblju ruandskoga poraća, a njegov san o omogućavanju školovanja za tisuće siromašne djece nastavio je slijediti misionar fra Ivica Perić, koji je preuzeo župu Kivumu u Ruandi. 


Osim predstavljanja knjige, gosti će moći pogledati kratki dokumentarni film od 15 minuta, koji je snimio Dino Senčar, o svemu što se do sada napravilo u Kivumuu. 


Na najnovijoj knjizi, koja govori o pokojnom fra Vjeki Ćuriću, Željko Garmaz je radio više od godinu dana, u potrazi za zanimljivostima iz fra Vjekina života obišao je desetak zemalja i razgovarao s više od 50 fra Vjekinih suvremenika iz različitih dijelova njegova života. Naišao je i na bogatu korespondenciju koju je fra Vjeko cijelo vrijeme svojeg misijskog djelovanja imao sa svojim velikim prijateljem iz Njemačke. 


Cjelokupan prihod od prodaje ove knjige bit će iskorišten za daljnju izgradnju kompleksa Centar Otac Vjeko, posebice za učenički dom, kao i za tople obroke siromašnih učenika, kojih je sada u okviru centra gotovo 700. 


Kao poseban gost, na predstavljanje knjige iz Ruande stiže misionar fra Ivica Perić, 'lokomotiva' svih aktivnosti i projekata kojima se ostvaruje san pokojnoga fra Vjeke Ćurića, a koji siromašnoj djeci omogućavaju obrazovanje i daju šansu za jedan bolji život.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2019. 23:08:41

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account