U sveučilištu kazališna predstava: Tko je ubio Zvonka Bušića?

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.5.2018. 18:29:35
Početak: 08.05.2018. 20:00
U sveučilištu kazališna predstava: Tko je ubio Zvonka Bušića?

Foto: NS Sesvete

U kazališnoj dvorani Narodnog sveučilišta Sesvete u utorak 8. svibnja bit će izvedena kazališna predstava Tko je ubio Zvonka Bušića.


Nakon izvrsno posjećene promocije knjige Tihomira Dujmovića: Tko je ubio Zvonka Bušića, prošlog tjedna u galeriji Oblok,  istoimena predstava postavljena upravo po toj knjizi bit će izvedena u sesvetskoj kazališnoj dvorani Narodnog sveučilišta Sesvete. 


Uz lika Zvonka Bušića, koji je hrvatskoj javnosti poznat po svojim knjigama i medijskim istupima, napokon se otkriva i lik Julienne Bušić čija je misija pronositi istinu o svom mužu koji je istinski živio za stvaranje hrvatske države. Progovorila je o tome kako je Zvonku bilo teško živjeti svakodnevan život nakon 32 godine ropstva u zatvoru koje je morao odslužiti zbog otimanja zrakoplova i pogibije policajca prigodom deaktivacije bombe koju je ostavio u pretincu newyorške podzemne željeznice kako bi zaokupio medijsku pažnju i svijet fokusirao na represivan komunistički sustav u Jugoslaviji.   


Predstavu izvodi Kazališna družina iza zavjese, na scensku adaptaciju Roberta Kurbaše koji je ujedno i glumac predstave zajedno s  Anom Vilenicom ili Lucijom Dujmović.

Predstava počinje u 20 sati. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.2.2020. 16:47:25

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account