Vode podzemlja u Muzeju Prigorja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.3.2019. 10:15:29
Početak: 21.03.2019. 19:00
Vode podzemlja u Muzeju Prigorja

Foto: Plakat

U povodu Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka, Muzej Prigorja i Hrvatski speleološki savez organiziraju izložbu speleo-fotografija i cjelokupne speleološke opreme bez koje takva naročito tehnički zahtjevna snimanja ne bi bila moguća.Vodu u podzemlju nalazimo u svim mogućim oblicima i agregatnim stanjima. Od kapljica, curaka i potočića do podzemnih potoka i rijeka. Od nakapnica do jezera, od magle do snijega i leda. Pitka voda neprocjenjivo je blago skriveno u špiljama i jamama Hrvatske. Važnost zaštite ovog bogatstva nije samo zbog iznimne biosfere koja obitava u ovom okruženju već i zbog zaštite svijeta na površini, često nesvjesnog onog što se događa ispod. Vrlo jednostavno – što uđe, mora i izaći, a vrlo često izlazi na našim slavinama... 


Za vrijeme trajanja izložbe za školske grupe 3. i 4. razreda osnovnih škola bit će organiziran i edukativni programi na temu zaštite voda.

Otvorenje izložbe je u četvrtak, 21. ožujka u 19 sati. Suorganizatori su Speleološki klub Samobor i Speleološko društvo Karlovac.
Vezane vijesti
Ažurirano: 10.9.2019. 9:11:47

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account