AGROKOR Todorić opovrgava prikriveni trošak od tri milijarde kuna

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 5.10.2017. 8:37:12
AGROKOR Todorić opovrgava prikriveni trošak od tri milijarde kuna

Foto:

Ivica Todorić u srijedu je u objavi na svom blogu opovrgnuo medijske napise o tri milijarde kuna prikrivenog troška, poručujući da je za njegova upravljanja Agrokorom "sva relevantna dokumentacija knjižena sukladno zakonskim propisima i dobrim poslovnim praksama na najtransparentniji način". 


"Ničim potkrijepljeni, paušalni i lažni podaci o tobožnjih 3 milijarde kuna prikrivenog troška koji su se, iz istog neimenovanog izvora pojavili u nekim medijima obična su konstrukcija i nemaju nikakve veze sa stvarnošću. Tvrdim da je riječ o zlonamjernom podmetanju i eklatantnoj laži koja, očito, služi za nedopušteni pritisak na revizore i obmanjivanje javnosti. Za mog upravljanja Agrokorom, sva relevantna dokumentacija knjižena je sukladno pozitivnim zakonskim propisima i dobrim poslovnim praksama na najtransparentniji način. Revizori koji su provjeravali i revidirali financijske izvještaje uvijek su transparentno dobivali uvid u svu dokumentaciju koja je bila osnova za izradu financijskih izvještaja te za razliku od 'neimenovanog izvora' ja stojim iza toga", navodi Todorić. 

Neki dnevni listovi danas su objavili da je u kontroli Agrokorova poslovanja pronađeno tri milijarde kuna vrijednih računa koji se odnose na troškove i obveze koncerna između 2010. i 2015. godine, koji nisu bili knjiženi u financijskim izvješćima i bilancama što je Agrokoru omogućilo prikazivanje veće dobiti od stvarne, od čega je najviše koristi imala tvrtka Adria Group Holding iz Niozemske. Ta tvrtka ima 95 posto dionica Agrokora, a vlasnik joj je tvrtka Agrokor projekti u vlasništvu Ivice Todorića.


Todorić u najnovijoj objavi, pod naslovom "Laž je da postoji prikriveni trošak", kaže da mu je potpuno neobjašnjivo kako je moguće da se "temeljem tako nepotpunih i neprovjerenih informacija, a plasiranih na nezakonit način, izlazi s informacijama u javnost". 

"Takvim postupanjem od strane osoba koje su određene informacije učinile dostupne medijima kao i osobe koje su takve informacije učinile dostupnima javnosti uz zlonamjernu interpretaciju počinjeno je više kaznenih djela", tvrdi Todorić, navodeći pritom nekoliko članaka Kaznenog zakona - zlouporaba službenog položaja i ovlasti (iz članka 291.), odavanje i neovlaštenog pribavljanja poslovne tajne (iz članka 262.), zlouporaba povlaštenih informacija (iz članka 259.) te kleveta (iz članka 149.). 

Najavljuje i da će s obzirom da je "navedenim objavama pretrpio znatnu štetu u raznim vidovima, inicirati kazneni progon i drugu pravnu zaštitu protiv svih fizičkih i pravnih osoba involviranih u navedene protupravne radnje".


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.3.2018. 20:43:45

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account