Nije Sesvete nego Dubrava, al' je blizu: Započela gradnja tržnice Dubec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.1.2018. 11:56:11
Nije Sesvete nego Dubrava, al' je blizu: Započela gradnja tržnice Dubec

Foto: Zagfreb.hr

Na Zet-ovom terminalu u Dupcu, na samoj granici dviju gradskih četvrti, Gornje Dubrave i Sesveta, gradonačelnik Milan Bandić otvorio je jutros radove na izgradnji nove, velike suvremene tržnice.


"Sretan sam što krećemo s radovima za novu natkrivenu tržnicu za sugrađane iz ovog dijela grada", rekao je gradonačelnik Milan Bandić na sjevernom dijelu tramvajskog i autobusnog okretišta Dubec  gdje su započeli radovi na izgradnji tržnice.


"Ideja je krenula kada smo zbog projekta uređenja okretišta na Borongaju tražili alternativnu lokaciju za dućane na otvorenom da ljudi i dalje mogu raditi svoj posao", istaknuo je gradonačelnik te dodao kako se za tri mjeseca očekuje završetak radova čija je vrijednost oko 8 milijuna kuna.


"Zahvaljujem gradonačelniku što je ispunio obećanje, sretni smo što se vjeruje u nas male obrtnike", rekla je obrtnica Sanja Glasnović.


Građevina će biti izvedena kao samostojeća nadstrešnica u obliku trokuta, podno koje će biti smješten jednokatni objekt s prostorima za upravu, ugostiteljstvo i javne sanitarije. Tržnica će imati 52 kioska za trgovce, a središnji prostor planira se hortikulturo urediti te popločiti kako bi se prostor mogao koristiti i nakon njenog radnog vremena.


"Tu će biti i trg s brojnim popratnim sadržajima. Tržnica će biti otvorenog tipa, građani će moći ovdje slobodno prolazit", rekao je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Gornja Dubrava Damir Oniško naglasivši kako je ovo značajno čvorište za g.č. Gornja Dubrava gdje prometuje više od 1400 prometnih jedinica kroz dan. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.5.2020. 14:44:09

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account