Plava laguna u potrazi za sezonskim radnicima

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 13.5.2017. 18:16:23
Plava laguna u potrazi za sezonskim radnicima

Foto: HINA/ Plava laguna d.d./ ik

Tim turističke grupacije Plava laguna, koju čine tvrtke Plava laguna d.d. i Istraturist Umag DD,  u subotu je u Osijeku na dvije lokacije – na Trgu Ante Starčevića i u Portanova centru, predstavio mogućnosti zaposlenja sezonskih radnika u istarskim turističkim destinacijama, priopćeno je iz Plave laguna.


 Riječ je o kompanijama koje ukupno zapošljavaju oko 3 tisuće radnika, a za samu špicu sezone posao se nudi za još 200 sezonskih radnika.

 „Grupacija Plava laguna godišnje zapošljava oko 2 tisuće sezonskih radnika. Većina njih zaposlena je još od Uskršnjih blagdana, a za 200-tinjak radna mjesta su još otvorena. Tvrtke Plava laguna i Istraturist posluju u Istri i nude kvalitetne mogućnosti za stjecanje radnih vještina, skupljanje radnog iskustva i upoznavanje zanimljivih ljudi. Radna mjesta otvorena su u Poreču i Umagu, smještaj i tri obroka dnevno su na trošak poslodavca, a uz sigurnu i redovitu plaću osigurana je i stimulacija za rad u srpnju i kolovozu“, priopćeno je iz grupacije Plava laguna.

O kvaliteti rada u Plavoj laguni govori i činjenica da otprije imaju veliki broj sezonskih radnika koji se vraćaju iz godine u godinu, navodi se u priopćenju. Ove godine sklopljeno je novih 78 ugovora za stalne sezonce, koji su zapravo radnici sa stalnim ugovorom, ali u praksi najčešće rade kraće od dvanaest mjeseci dok su im radni staž i mirovinsko osiguranje plaćeni tijekom čitave godine, dodaje se.

Ove godine Plava laguna investirala je u dodatnih 300 kreveta za personalni smještaj, uz kontinuirano povećanje kvalitete za postojeći smještaj. 


Plava laguna d.d. je kompanija iza koje stoji već 60 godina uspješnog rada i razvoja. U svojim smještajnim kapacitetima dnevno može ugostiti preko 20 tisuća gostiju, od čega više od 8 tisuća u hotelima i apartmanima, te preko 12 tisuća u autokampovima, čime na godišnjoj razini ostvaruje preko 2,3 mil noćenja. Raspolaže i sa 360 vezova u dvije marine te nizom ugostiteljskih, sportskih i ostalih sadržaja koji upotpunjuju temeljnu ponudu.

Istraturist Umag d.d. je hrvatska kompanija s više od 50 godina tradicije u pružanju turističkih usluga u hotelima, apartmanima i kampovima. Upravlja sa 22.800 ležaja u 5 hotela, 5 kampova i 4 apartmanska naselja. Svi objekti Istraturista smješteni su na sjeverozapadnoj obali Istarskog poluotoka, uz 40 kilometara dugu umašku rivijeru.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.7.2018. 15:54:22

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account