Tehnološki festival Brave New World

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 5.5.2017. 12:41:13
Tehnološki festival Brave New World

Foto: Ilustracija

U sklopu drugog festivala kreativnih tehnologija Brave New World ovog vikenda, 6. i 7. svibnja, u zagrebačkom prostoru HUB385 održat će se niz događanja za djecu, mlade i ljubitelje modernih tehnologija, uključujući edukativne radionice, izložbu električnih automobila i utrku dronova.


Drugi Brave New World festival kreativnih tehnologija održava se u HUB-u385 od početka ovog tjedna, uz predstavljanje brojnih startupova i njihovih iskustava o načinima rada i borbama za komercijalno tržišno djelovanje, poput Bellabeata, Includea, Mashpointa i drugih, a završit će s bogatim programom besplatnih događanja.

Cilj festivala je populariziranje 'maker' pokreta, kreativnih tehnologija i STEM obrazovanja kao temelja razvoja gospodarstva i konkurentnosti, poručuju povodom organizatori - HUB385 i Grad Zagreb.


Subotnji program otvorit će konferencija "Hack, Make & Play" s Michelom Magaš, dobitnicom nagrade EU za inovatoricu godine, te Garyjem Whitehillom, futuristom i međunarodni savjetnikom za tehnološki razvoj, a razmatranja o spajanju kreativnosti i tehnologije iznijet će i Ivan Mrvoš, Albert Gajšak, Vuk Ćosić i Deborah Hustić.

Subota poslijepodne i nedjeljno jutro rezervirani su za hobi radionice, gdje će zainteresirani moći čuti i naučiti o elektronici, 3D modeliranju i printanju, izradi tiskanih pločica, digitalnom vrtlarstvu, razvoju senzorskih alarma i drugom, a osmišljene su i posebne dječje radionice gdje će se kroz igru djeca upoznavati s robotikom, razvojem elektroničke značke ili vlastite rakete, ali i micro:bitom, programiranjem vlastitih igrica ili sastavljanjem vlastite igraće konzole.

U sklopu Startup Showcasea predstaviti će se deset najzanimljivijih novih IoT i hardverskih startupova iz Hrvatske i šire regije, dok će utrka dronova Zagreb Open okupiti 20-ak najboljih pilota odnosno upravljača tih bespilotnih letjelica, većinom manjih dimenzija, ali jakih motora i nastalih u domaćoj produkciji.

Kvalifikacije za tu utrku kreću od subote ujutro, dok će finale biti u nedjelju popodne kada će se birati naj robot Hrvatske, u sklopu čega će se roboti iz kućne radinosti natjecati u dvije kategorije (djeca i hobisti).

Tijekom oba dana vikenda, posjetitelji će moći razgledati i sajam IoT (Internet of Things -Internet stvari) inovacija, te atraktivnu izložbu električnih automobila i hibrida.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.2.2019. 22:26:08

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account