Dva dana za redom jednoznamenkasti broj novooboljelih

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.5.2020. 15:16:49
Dva dana za redom jednoznamenkasti broj novooboljelih

Foto: HINA/ CROPIX/ POOL/ Srdjan Vrancic

 U Hrvatskoj je u protekla 24 sata zabilježeno osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, tako da je dosad ukupno oboljela 2221 osoba, izvijestio je u četvrtak Nacionalni stožer civilne zaštite."Do sada je ukupno testirano 50.340 osoba od čega njih 1603 u zadnja 24 sata”, rekla je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević na konferenciji za novinare.


Hospitaliziranih bolesnika je za četiri manje, što znači da je 146 osoba na bolničkom liječenju. Od toga je na respiratoru sedam pacijenata. 


Ukupan broj ozdravljenih je 1850 osoba, što je 16 novih od jučer. Iz bolnice je otpušteno 711 pacijenata, a kod kuće ih je ozdravilo 1139.


Od jučer nije bilo novih preminulih osoba od koronavirusa, tako da ih je i dalje 94.


Grba Bujević je izvjestila da su u U Požeško-slavonskoj županiji zabilježena tri nova bolesnika, isti broj u Zagrebu te dva u u Brodsko-posavskoj županiji.Božinović: Naši rezultati najbolje govore o povjerenju građana u stožer


Hrvatski rezultati u borbi protiv pandemije najbolje govore o povjerenju građana u ovaj stožer, ocijenio je u četvrtak voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.


Upitan je li stožer razmišljao o reduciranju redovnih medijskih konferencija stožera, Božinović je odgovorio da će stožer razmotriti taj prijedlog. Dodao je da prema Zakonu o javnom okupljanju i epidemiološkim mjerama nema zabrane javnog okupljanja ''ni zabrane prosvjeda u tom kontekstu''.   


Govoreći o prelascima granica i ulasku u Republiku Hrvatsku, Božinović je kazao da Hrvatska slijedi preporuku  Europske komisije da se do 15. svibnja produžuje zabrana ulaska državljana trećih zemalja na teritorij Europske unije, osim u nekim taksativno navedenim izuzecima.


''Od trenutka popuštanja mjera mi govorimo o preporukama jer mislimo da su građani u prvoj fazi dobili dovoljno informacija o tome o kakvoj se bolesti radi, kako se najbolje zaštiti. Činjenica je da nam je to pomoglo da iz te prve faze izađemo na način da smo minimizirali rizike i štete, a što nam je otvorilo put popuštanju mjera'', kazao je Božinović na upit jesu li sigurnosne mjere tek preporuke.(Hina) Vezane vijesti
Ažurirano: 11.8.2020. 11:57:18

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account