Epidemijska slika danas slična jučerašnjoj, u Zagrebu manje zaraženih

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.7.2020. 14:48:07
Epidemijska slika danas slična jučerašnjoj, u Zagrebu manje zaraženih

Foto: Hina

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata potvrđeno 53 novozaraženih koronavirusom, pa je u ovom trenutku broj aktivnih slučajeva 1.145, a nema novih umrlih osoba, izvijestio je u ponedjeljak Nacionalni stožer civilne zaštite.Danas je 140. dan od pojave koronavirusa u Hrvatskoj i u protekla 24 sata imamo 53 pozitivne novodijagnosticirane osobe, što daje ukupan broj od 3775 pozitivnih osoba od početka epidemije,  rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije.


Prosječna dob bolesnika je 47,4 godine. Od jučer nema umrlih osoba, na respiratoru su četiri bolesnika, a hospitaliziranih je 132.  Do sada je od početka epidemije u Hrvatskoj umrlo 119 osoba.


Aktivnih slučajeva je 1145, otpuštenih iz bolnice je 17, a oporavljenih kod kuće je ukupno 1620.  Ukupno je do sada testirano 94.175 uzoraka.


Ministar zdravstva je izvijestio da je zbog tehničkih poteškoća u Istarskoj županiji došlo do poteškoća u upisu novooboljelih bolesnika. Danas je jasno da je taj broj nula, no za jučerašnji dan Beroš je zatražio pismeno izvješće.


"Potpuno je jasno i vidljivo da nastavljamo naš suživot s virusom, on je nadalje među nama i moramo biti oprezni", poručio je Beroš.


U Zagrebu je 12 novooboljelih osoba od koronavirusa, od kojih su većina kontakti s ranije oboljelim osobama, izvijestio je u ponedjeljak Stožer civilne zaštite Grada Zagreba.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.8.2020. 15:56:40

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account