Na ogulinsko područje stižu posade interventne policije sa čamcima za spašavanje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.9.2017. 19:41:43
Na ogulinsko područje stižu posade interventne policije sa čamcima za spašavanje

Foto: ogportal

Ravnateljstvo policije na poplavljeno područje Ogulina zbog najava o kretanju vodenog vala šalje četiri posade interventne policije sa čamcima za spašavanje, priopćeno je u utorak popodne iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP).


 Time će se 25 dodatnih interventnih policajaca pridružiti redovitim policijskim snagama na terenu. Policajci će biti na raspolaganju građanima i pomagat će u spašavanju ili u drugim potrebama na području zahvaćenom poplavom, navode iz MUP-a. 


Na ogulinskom području kiša i večeras pada, vodostaj Dobre raste, ali smanjenim intenzitetom


 Na ogulinskom području kiša i večeras pada. Vodostaj rijeke Dobre u Ogulinu raste, ali smanjenim intenzitetom, međutim i dalje nije isključena mogućnost ponovnog izlijevanja rijeke iz korita.  U večernjim satima u utorak sve prometnice prohodne su i trenutno nema poplavljenog područja, priopćeno je iz ogulinskog Stožera Civilne zaštite.


 Opskrba električnom energijom teče normalno, zbrinjavanje glomaznog otpada je u tijeku,


 Prema analizi Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije voda iz ogulinskog gradskog vodovoda je ispravna za piće, jer se Gradski vodovod opskrbljuje sa izvora Zagorska Mrežnica koji je izvan poplavnog područja, a vodovod je pod pritiskom tako da se ne može dogoditi da poplavna voda uđe u njega, izvijestio je u večernjim satima Gradski stožer Civilne zaštite.


 U pet ugroženih mjesnih odbora podijeljeno i postavljeno dodatnih 1.500 vreća s pijeskom, a u dogovoru s Hrvatskim vodama i Hrvatskom elektroprivredom (HEP) postavljeno je 1.200 vreća za zaštitu dvije transformatorske stanice ključne za opskrbu grada Ogulina električnom energijom.


 Vojnici Hrvatske vojske u suradnji s djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe (JVP) i predsjednicima ugroženih mjesnih odbora i dalje distribuiraju vreće s pijeskom i plastičnu foliju za gradnju obrambenih nasipa, a u vojarni Sveti Petar pune se nove vreće s pijeskom kako bi održavali zalihu na razini 3.000 komada.


 Jedan dio vatrogasaca, spašavatelja HGSS-a i Hrvatskog crvenog križa i dalje pomaže građanima na terenu, a dio ih je pušten kućama da se odmore prije eventualnog naleta nove veće bujice.


 Ogulinski Stožer ranije danas je zbog vremenske prognoze s obilnim oborinama najavio mogućnost nailaska novog vodnog vala te izdao građanima upute da si pripreme flaširanu vodu, svijeće, šibice, baterije za ručne svjetiljke i radijske aparate, hranu, lijekove i druge potrepštine u količinama dovoljnim za nekoliko dana, a Zavod za javno zdravstvo je putem Stožera građanima uputio Mjere za sprječavanja nastajanja i širenja zaraznih bolesti.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.11.2019. 14:47:37

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account