Najnoviji podaci o kretanju epidemije, epidemiolozi se pribojavaju rezultata nedavne Čobanijade

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.7.2020. 14:53:36
Najnoviji podaci o kretanju epidemije, epidemiolozi se pribojavaju rezultata nedavne Čobanijade

Foto: Pixabay

U protekla 24 sata u Hrvatskoj su zabilježena 52 nova slučaja zaraze covidom-19, broj trenutno oboljelih je ukupno 930, dok je u samoizolaciji trenutno 4709 osoba, izvijestio je u utorak Stožer civilne zaštite RH.
Od ukupnog broja oboljelih, 89 pacijenata je na bolničkom liječenju, od čega je na respiratoru njih petero, a preminulih nema.


Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas, koronavirusom je ukupno zaraženo 3.272 ljudi, od kojih je 113 preminulo, a 2.229 se oporavilo.


U samoizolaciji je trenutno 4709 osoba. Do danas je ukupno testirano 86.860 osoba, od toga 866 u posljednja 24 sata.


Najviše novooboljelih danas ima u Splitsko-dalmatinskoj županiji - 14, u Gradu Zagrebu 13, a Brodsko - posavska županija danas broji 5 novooboljelih.


Čobanijada u Podcrkavlju moguće novo veliko žarište zaraze


Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije potvrdio je u utorak pet novih slučajeva zaraze koronavirusom od kojih su četiri vezana uz svatove koji su do sada rezultirali s oko 40 zaraženih, dok se jedan odnosi na Čobanijadu koja bi mogla biti novo veliko žarište zaraze.


S obzirom na to da je već nekoliko pozitivnih osoba povezano s Čobanijadom u Podcrkavlju 27. lipnja, na kojoj je bilo puno sudionika, molimo sve koje su tamo bili da se, ukoliko imaju određene respiratorne simptome, jave svojim liječnicima obiteljske medicine s kojima će se dogovoriti o daljnjoj proceduri, apelirao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Stjepan Bošnjaković.

(Hina)Vezane vijesti
Ažurirano: 12.8.2020. 11:42:19

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account