Najnoviji podaci o kretanju epidemije, epidemiolozi se pribojavaju rezultata nedavne Čobanijade

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.7.2020. 14:53:36
Najnoviji podaci o kretanju epidemije, epidemiolozi se pribojavaju rezultata nedavne Čobanijade

Foto: Pixabay

U protekla 24 sata u Hrvatskoj su zabilježena 52 nova slučaja zaraze covidom-19, broj trenutno oboljelih je ukupno 930, dok je u samoizolaciji trenutno 4709 osoba, izvijestio je u utorak Stožer civilne zaštite RH.
Od ukupnog broja oboljelih, 89 pacijenata je na bolničkom liječenju, od čega je na respiratoru njih petero, a preminulih nema.


Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas, koronavirusom je ukupno zaraženo 3.272 ljudi, od kojih je 113 preminulo, a 2.229 se oporavilo.


U samoizolaciji je trenutno 4709 osoba. Do danas je ukupno testirano 86.860 osoba, od toga 866 u posljednja 24 sata.


Najviše novooboljelih danas ima u Splitsko-dalmatinskoj županiji - 14, u Gradu Zagrebu 13, a Brodsko - posavska županija danas broji 5 novooboljelih.


Čobanijada u Podcrkavlju moguće novo veliko žarište zaraze


Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije potvrdio je u utorak pet novih slučajeva zaraze koronavirusom od kojih su četiri vezana uz svatove koji su do sada rezultirali s oko 40 zaraženih, dok se jedan odnosi na Čobanijadu koja bi mogla biti novo veliko žarište zaraze.


S obzirom na to da je već nekoliko pozitivnih osoba povezano s Čobanijadom u Podcrkavlju 27. lipnja, na kojoj je bilo puno sudionika, molimo sve koje su tamo bili da se, ukoliko imaju određene respiratorne simptome, jave svojim liječnicima obiteljske medicine s kojima će se dogovoriti o daljnjoj proceduri, apelirao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Stjepan Bošnjaković.

(Hina)Vezane vijesti
Ažurirano: 16.4.2021. 12:42:12

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account