Nakon ostavljanja bebe u Brestju: Murganić pozvala roditelje koji se ne mogu brinuti o djeci da zatraže pomoć

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.7.2017. 11:22:19
Nakon ostavljanja bebe u Brestju: Murganić pozvala roditelje koji se ne mogu brinuti o djeci da zatraže pomoć

Foto: Na fotografiji ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić. Foto HINA/ Daniel KASAP

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, komentirajući slučaj djevojčice koja je prije tjedan dana ostavljena ispred  župnog ureda Župe Dobrog pastira u Brestju, pozvala je u jutros roditelje koji se ne mogu brinuti o svojoj djeci da se legalnim putem obrate institucijama i zatraže pomoć.


"Svi mladi roditelji koji nisu u stanju ili procjenjuju da imaju problema s podizanjem ili odgajanjem djeteta, neka se legalnim putem obrate institucijama i mi ćemo svakako pomoći", izjavila je Murganić novinarima uoči sjednice Vlade.


"Nije sramota tražiti pomoć, postoje i drugi načini, institucije ipak postoje i spremne su pomoći djetetu", naglasila je. Ako se iz nekih razloga ne žele ili ne mogu brinuti o djetetu trebaju se obratiti nadležnim institucijama, jer kao što je sada dijete zbrinuto, isto bi napravili da su se roditelji javili legalnim putem, dodala je Murganić.


Potvrdila je da su roditelji ostavljene djevojčice pronađeni i da traje istraga, ali nije željela govoriti o detaljima.  "Ovo je bio zaista bio vapaj u pomoć koji se na sreću dobro završio i s te strane sam zahvalna roditeljima da su se ipak odlučili za ovakav čin jer je to moglo puno gore završiti", kazala je Murganić.


Nadležni centar za socijalnu skrb ispitat će okolnosti zašto su to roditelji učinili, njihove sposobnosti, odrediti skrbništvo, a moguće je i oduzimanje roditeljske skrbi, pojasnila je daljnju proceduru.


"Najvažnije je da je dijete zbrinuto, da je zdrava, nije zlostavljana i nije zapuštena. Možda je to bio trenutačni čin očaja", istaknula je.Vezane vijesti
Ažurirano: 8.2.2019. 10:12:33

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account