Nakon zabave na jednom OPG-u, Kutina novo potencijalno žarište, Stožer objavio najnovije pdoatke

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.7.2020. 15:28:44
Nakon zabave na jednom OPG-u, Kutina novo potencijalno žarište, Stožer objavio najnovije pdoatke

Foto: Pixabay

U Hrvatskoj su u protekla 24 sata zabilježena 53 nova slučaja zaraze kroonavirusom, jedna je osoba umrla, a od trenutno ukupno 934 oboljelih 91 se osoba nalazi u bolnicama, izvijestio je u srijedu Nacionalni stožer civilne zaštite.U protekla 24 sata zabilježena su 53 nova slučaja zaraze koronavirusom tako da je broj trenutno oboljelih slučajeva u Hrvatskoj danas 934.


Među njima je 91 pacijent na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru četiri pacijenta.


Jedna je osoba preminula. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 3325 osoba zaraženih koronavirusom, od kojih je 114 preminulo, a 2277 se oporavilo.


U samoizolaciji je trenutno 4539 osoba.


Do danas je ukupno testirano 88.235 osoba, od toga 1375 u zadnja 24 sata.U Kutini 12 oboljelih od COVID-a 19 nakon zabave na OPG-u


Već nekoliko dana s pozitivnim se testovima na koronavirus pojavljuju pacijenti s područja Kutine, novog izvorišta zaraze, a zasad je pozitivno 12 osoba sa zabave na OPG-u.


Dosad je 12 osoba zaraženo na privatnoj zabavi održanoj prije desetak dana na jednom OPG-u u blizini Kutine, potvrdio je u srijedu i Županijski stožer Civilne zaštite u izvješću koje je potpisao načelnik dr. Roman Rosavec.


Prema riječima epidemiologa, dosad je testirano više od stotinu ljudi koji su bili na zabavi ili u kontaktu s njima. Još se čekaju rezultati 38 uzoraka testova. Oboljeli su imali blagu kliničku sliku, slabu glavobolju i, kako nisu simptomima pridavali pozornost, zaraza je utvrđena relativno kasno.


Trenutačno su u samoizolaciji svi sudionici zabave i svi njihovi pozitivni kontakti, ukupno 46 osoba. Budući da su zaraženi u međuvremenu imali i mnoge druge kontakte, sve se osobe sa simptomima pozivaju da se jave Zavodu za javno zdravstvo. 


(Hina) 


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.4.2021. 12:42:12

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account