Nekoliko dana za redom blagi pad broja novooboljelih, tri osobe preminule

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.7.2020. 15:01:59
Nekoliko dana za redom blagi pad broja novooboljelih, tri osobe preminule

Foto: Hina

U protekla 24 sata zabilježeno je 65 novih slučajeva zaraze koronavirusom, broj aktivnih slučajeva je 855, a tri su osobe preminule, objavio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite.Među oboljelima, 142 pacijenta su na bolničkom liječenju, od čega je na respiratoru njih  devet.


Najviše  noovooboljelih u protekla 24 sata zabilježeno je na području Vukovarsko-srijemske županije i Grada Zagreba po 15, u Splitsko-dalatinskoj županiji je 12 novooboljelih, Istra ih ima 10, a ostale županije imaju tek pojedinačne slučajeve ili nemaju novih zabilježenih slučajeva oboljenja od Covida 19.Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 4857 osoba zaraženih novim koronavirusom. Od njih je 136 preminulo, a 3866 se oporavilo.


U samoizolaciji je trenutno 3271 osoba.


Do danas su ukupno testirane 112.003 osobe, od toga 1489 u posljednja 24 sata.


U Zagrebu 15 novih slučajeva koronavirusa


U Gradu Zagrebu u protekla 24 sata obavljeno je 336 testiranja i zabilježeno 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".


Posljedično tome, za 63 osobe određena je mjera samoizolacije, navodi se u priopćenju. 


Jedna zaražena osoba doputovala je iz Francuske, 10 slučajeva su kontakti prethodno oboljelih osoba, a tri su osobe za sada negativne epidemiološke anamneze. Za jednu je osobu epidemiološka obrada još u tijeku.


Trenutno je u Gradu Zagrebu 195 aktivnih slučajeva i 429 aktivnih samoizolacija.

A koliko treba biti oprezan s ovom bolešću pokazuje i podatak Međimurske županije koja je bila među najmanje pogođenim županijama koronavirusom, a posljednja gotovo dva tjedna bila je jedina korona free regija u Hrvatskoj, da bi od jučer jednim slučajem odnosno jednom neopreznošću ponovo postala županija s aktivnim brojem oboljelih i poništila taj korona free status.


Na krati je prikazan broj aktivnih slučajeva oboljelih od Covida 19 u Hrvatskoj po županijama i u susjednim zemljama.Hina


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.9.2020. 11:02:34

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account