Nekoliko dana za redom blagi pad broja novooboljelih, tri osobe preminule

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.7.2020. 15:01:59
Nekoliko dana za redom blagi pad broja novooboljelih, tri osobe preminule

Foto: Hina

U protekla 24 sata zabilježeno je 65 novih slučajeva zaraze koronavirusom, broj aktivnih slučajeva je 855, a tri su osobe preminule, objavio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite.Među oboljelima, 142 pacijenta su na bolničkom liječenju, od čega je na respiratoru njih  devet.


Najviše  noovooboljelih u protekla 24 sata zabilježeno je na području Vukovarsko-srijemske županije i Grada Zagreba po 15, u Splitsko-dalatinskoj županiji je 12 novooboljelih, Istra ih ima 10, a ostale županije imaju tek pojedinačne slučajeve ili nemaju novih zabilježenih slučajeva oboljenja od Covida 19.Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 4857 osoba zaraženih novim koronavirusom. Od njih je 136 preminulo, a 3866 se oporavilo.


U samoizolaciji je trenutno 3271 osoba.


Do danas su ukupno testirane 112.003 osobe, od toga 1489 u posljednja 24 sata.


U Zagrebu 15 novih slučajeva koronavirusa


U Gradu Zagrebu u protekla 24 sata obavljeno je 336 testiranja i zabilježeno 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".


Posljedično tome, za 63 osobe određena je mjera samoizolacije, navodi se u priopćenju. 


Jedna zaražena osoba doputovala je iz Francuske, 10 slučajeva su kontakti prethodno oboljelih osoba, a tri su osobe za sada negativne epidemiološke anamneze. Za jednu je osobu epidemiološka obrada još u tijeku.


Trenutno je u Gradu Zagrebu 195 aktivnih slučajeva i 429 aktivnih samoizolacija.

A koliko treba biti oprezan s ovom bolešću pokazuje i podatak Međimurske županije koja je bila među najmanje pogođenim županijama koronavirusom, a posljednja gotovo dva tjedna bila je jedina korona free regija u Hrvatskoj, da bi od jučer jednim slučajem odnosno jednom neopreznošću ponovo postala županija s aktivnim brojem oboljelih i poništila taj korona free status.


Na krati je prikazan broj aktivnih slučajeva oboljelih od Covida 19 u Hrvatskoj po županijama i u susjednim zemljama.Hina


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.4.2021. 12:42:12

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account