Obavezno nošenje maski od ponedjeljka

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.7.2020. 13:28:17
Obavezno nošenje maski od ponedjeljka

Foto: Pixabay

Od ponedjeljka, 13. srpnja, za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa, uvodi se obvezno korištenje maski za lice za zaposlenike zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima, za ugostitelje te u prodavaonicama i u javnom prometu. Nacionalni stožer Civilne zaštite tu je odluku donio 10. srpnja, a riječ je o odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti Covid - 19 i primjenjuje od 13. srpnja.


Maske su obvezni koristiti zaposlenici zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima, ako su posjete dopuštene.


Korištenje maski obvezno je i za vozače, ostale zaposlenike u prijevoznim sredstvima javnog prometa te za putnike u javnom prometu. 


Maske su obvezni koristiti i zaposlenici u trgovačkoj djelatnosti te kupci za vrijeme boravka u prodavaonicama. 


Korištenje maski obvezno je i za zaposlenike u ugostiteljskoj djelatnosti koji dolaze u kontakt s gostima ili sudjeluju u posluživanju i pripremi jela, pića i napitaka. 


Maske su obvezne koristiti i druge osobe koje na to posebnim uputama i preporukama obveže Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), piše u odluci Nacionalnog stožera Civilne zaštite RH, koju je potpisao načelnik Stožera, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.


(Hina) 


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.4.2021. 12:42:12

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account