Pada broj novozaraženih ili zatišje između dvije bure?

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.4.2020. 15:04:48
Pada broj novozaraženih ili zatišje između dvije bure?

Foto: HINA POOL Daniel KASAP

U Hrvatskoj je u proteklih 24 sata potvrđeno 40 novozaraženih koronavirusom, a još jedna osoba je preminula, izvijestio je u ponedjeljak Nacionalni stožer civilne zaštite.



"U Hrvatskoj u proteklom 24-satnom razdoblju imamo 40 novih Covid-19 pozitivnih bolesnika, što znači da ukupno imamo 1222 bolesnika", rekao je novinarima ministar zdravstva Vili Beroš.

Dodao je kao je dosad testirano 11.464 uzorka, od čega 617 u protekla 24 sata.

"Nažalost, imamo jednog preminulog boelsnika u Klinici za infektivne bolesti, riječ je o muškarcu srednje životne dobi koji nije bio ranije bolestan", kazao je Beroš.

Također je izvijestio da imamo 36 bolesnika na respiratorima, što je dva manje nego jučer.

"Hospitaliziranih imamo 372 i oporavljenih 130, što je pet više u odnosu na jučer", istaknuo je Beroš.



Božinović: Zbog velikog broja zahtjeva ranije izdane propusnice vrijede do srijede


Zbog velikog broja zahtjeva za izdavanjem e-propusnica ranije izdane propusnice vrijedit će do srijede, izvijestio je u ponedjeljak ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite.


''Svjesni smo velikog opterećenja pristiglih novih tablica za skupni unos pa poslodavcima koji iz opravdanih razloga nisu bili u mogućnosti unijeti podatke za izdavanje propusnica nužnom osoblju ponavljamo da će ranije izdane propusnice vrijediti do srijede'', kazao je.


Božinović je izvijestio da je do ponedjeljak izdano 565.221 e-propusnica, a odbijeno je njih 16.673. Dodao je da je do ponedjeljka u 11 sati izvršen upis 100.000 zahtjeva velikih poslodavaca, a sve poslodavce koji imaju potrebu za unosom zahtjeva do 250 zaposlenih pozvao je da to učine samostalno kroz uslugu e-propusnice za poslodavce.


(Hina) 


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.9.2022. 9:29:33

Create Account