Pas Johnny nanjušio 25 kilograma droge (foto galerija)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.6.2020. 12:48:56
Pas Johnny nanjušio 25 kilograma droge (foto galerija)

Foto: PU Dubrovačko - neretvanska

Policija je uz pomoć psa zadala težak udarac narko miljeu zaplijenivši 25 kilograma kokaina, što je najveća zapljena u Hrvatskoj u posljednjih 20 godina.Policijski belgijski ovčar Johnny kod pojačanog nadzora pograničnog područja na jugu Hrvatske nanjušio drogu - pronađeno je ukupno  24 785 g kokaina čija bi ulična vrijednost dosegla novčani iznos većoj od 17 milijuna kuna, izvijestila je policija na današnjoj konferenciji za novinare.


Tijekom redovne akcije pojačanog nadzora osoba, vozila i robe koju su policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske jučer, 26. lipnja, provodili u suradnji s Carinskom upravom – Službom za mobilne jedinice Dubrovnik u pograničnom području grada Ploča, u vozilu 49-godišnjeg talijanskog državljanina pronađeno je gotovo 25 kg kokaina.


Droga je pronađena u sklopu policijske akcije pojačanog nadzora pograničnog područja čiji je cilj suzbijanje nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta. Vozilo je zaustavljeno na državnoj cesti D-8, oko 11 sati, kada je pregledano službenim psom za detekciju droga koji je pozitivno reagirao na prisutnost droga.


Zbog sumnje da se u skrivenom dijelu vozila prevozi nepoznata vrsta droge, zatražen je službeni sudski nalog za pretragu, temeljem kojeg je na skrivenom mjestu u unutrašnjosti vozila pronađen 21 paket u kojima se nalazilo ukupno 24 785 g kokaina.


 Pronalazak navedenog kokaina je  najveća pojedinačna zapljena ove vrste droge u posljednjih  20 godina i procjenjuje se da bi njena ulična vrijednost dosegla novčani iznos od 17 do 20 milijuna kuna.


Droga je oduzeta, a 49-godišnji talijanski državljanin uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, po završetku kojeg je, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštene proizvodnje i promet drogama“, predan pritvorskom nadzorniku.
Vezane vijesti
Ažurirano: 24.11.2020. 12:32:31

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account