Ponovo veći broj oboljelih, u Zagrebu najviše

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.7.2020. 16:37:14
Ponovo veći broj oboljelih, u Zagrebu najviše

Foto: Screenshot

U Hrvatskoj su u protekla 24 sata potvrđena 92 nova slučaja zaraze koronavirusom, pa je u ovom trenutku broj aktivnih slučajeva 1204, izvijestio je u srijedu Nacionalni stožer civilne zaštite.Najviše novooboljelih je u Gradu Zagrebu 18, Karlovačkoj županiji 12 iVukovarsko - srijemskoj 10, dok ostale županije bilježe jednoznamenkaste ili pojedinane slučajeve, a u četiri županije nisu zabilježeni novooboljeli.


"Iz platforme broj novooboljelih u 24 sata je 92, čime je ukupan broj oboljelih u Hrvatskoj 3953",  rekla je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević  na konferenciji za medije.


Aktivnih slučajeva je 1204, a ukupno oporavljenih je 2629.


Ukupno je do sada testirano 97.724 osoba, a u posljednja 24 sata 1804. Na bolničkom liječenju nalazi se 132 osoba, a pet od njih je na respiratoru.


Nema preminulih, pa je broj ukupno preminulih i dalje 120. U samoizolaciji se nalazi 5002 osobe. U zdravstvenom sustavu je 83 aktivan slučaj, a u samoizolaciji je 498 zdravstvenih djelatnika.


Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak rekao je današnji broj novozaraženih veći, ali da nema novih žarišta, već je riječ o poznatim situacijama i jednoj obitelji u Karlovačkoj županiji. 


Zagreb ponovo ima najviše novooboljelih

U Zagrebu je 18 novooboljelih osoba od koronavirusa, od kojih su polovica kontakti ranije oboljelih, izvijestio je u srijedu Stožer civilne zaštite Grada Zagreba. 


 Tijekom jučerašnjeg dana u Gradu Zagrebu detektirano je 18 Covid pozitivnih bolesnika. Povećana je aktivnost na razini primarne zdravstvene zaštite te je kroz domove zdravlja (zbog sumnje na virus) prošlo 216 korisnika, broj samoizolacija je sedam, a broj upućenih na testiranje je 69. Također, na 'drive in' punktovima je uzeto 157 uzoraka, istaknuo  je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč na konferenciji za novinare gradskog stožera. 

 


(Hina) 


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.4.2021. 12:42:12

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account