Ponovo znatniji porast broja oboljelih, novo žarište je Splitska županija

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.7.2020. 15:10:10
Ponovo znatniji porast broja oboljelih, novo žarište je Splitska županija

Foto: Screenshot

U Hrvatskoj je zabilježen 71 novi slučaj zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata, pa je trenutno 754 aktivnih slučajeva zaraze, a umrla je jedna osoba, izvijestio je u srijedu Nacionalni stožer Civilne zaštite. U protekla 24 sata zabilježen je 71 novi slučaj osoba pozitivnih na koronavirus pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 754. Ako pogledamo prošli tjedan, primjetan je silazni trend broja aktivnih slučajeva", kazao je na konferenciji za medije ministar zdravstva Vili Beroš.


Najviše novooboljelih zabilježeno je u Splitko-dalmatinskoj županiji 26, Grad Zagreb ima 26, a Slavonija u tri županije ima 15 novih slučajeva Covida 19. NAjnovija žarišta su svadba u Hrvacama, sprovod u Imotskom i momačka večer u Našicama kamo je društvo otišlo pa pokupilo virus, jer je Vukovarsko-srijemska županija smanjila dozvoljeni broj okupljenih na privatnim skupovima u javnom prostoru. 


"Broj pozitivnih osoba u RH ovog trenutka je 4993. Od početka epidemije testirano je 115.722 osoba. Na bolničkom liječenju 132 osobe, osam na respiratoru. Prosječna dob oboljelih je 46,9 godina. Oporavilo se 4099 osoba, a otpušteno 11 osoba. Nažalost, imamo jednu preminulu osobu u posljednja 24 sata. Preminula osoba je muškarac '41. godište s opsežnim komorbiditetom iz KBC-a Osijek. Osoba nije bila na respiratoru", rekao je Beroš.


U Zagrebu je u posljednja 24 sata potvrđeno 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom


„Kroz COVID ambulante i ambulante liječnika obiteljske medicine je prošlo 140 korisnika, četiri osobe su upućene u samoizolaciju, a 114 na testiranje. U KB Sveti Duh uzeto je ukupno 20 briseva, od čega ih je 14 negativnih, a šest čeka rezultate nalaza“, izvijestila je zamjenica pročelnika GU za zdravstvo Mirela Šentija.


Ravnatelj NZZJZ dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar je dodao kako je broj potencijalno izliječenih porastao za 20, pa je on sada ukupno 981. Ukupno aktivnih slučajeva je 170, a onih u samoizolaciji 430, od čega je jedna osoba evidentirana u kršenju te mjere.


Na karti je prikazan broj aktivnih slučajeva bolesti Covid 19 po županijama i u susjednim zemljama.
Vezane vijesti
Ažurirano: 16.4.2021. 12:42:12

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account