Sabor: Bernardićev govor izazvao burne reakcije u sabornici

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.11.2017. 17:43:25
Sabor: Bernardićev govor izazvao burne reakcije u sabornici

Foto: HINA/ Dario GRZELJ

Izlaganje predsjednika SDP-a Davora Bernardića o inicijativi njegove stranke za pokretanje pitanja povjerenja Vladi zbog Agrokora u petak je u Saboru popraćeno burnim reakcijama vladajućih, a padale su i međusobne uvrede, prozivke i optužbe.


"Plenkoviću, zar vam nije neugodno da vam jedan Saucha drži većinu", pitao je čelnik HSS-a Krešo Beljak premijera Plenkovića.


"Trgovačku većinu, sklepali ste preko noći, s Vrdoljakom, sa Sauchom koji su uskočili u vladu. Vrdoljak koji je govorio da je to 'Titanik vlada' sam se prištekao na taj Titanik i vjerojatno je sada prokurist za imovinu", nadovezao se čelnik SDP-a Bernardić.


Reagirao je i prozvani Saucha.


"Ja se neću spuštati na tu razinu pa da spominjem neke zaista pravomoćno utvrđene nepodopštine uvaženog kolege, pa Vas lijepo molim, pustite me na miru. Vi ste bili prvi koji ste došli razgovarati sa mnom, ne bih li ja pretrčao ponovno na vašu stranu. Kako vam nije neugodno!", uzvraćao je Saucha.


"Molim Vas, hajdemo izbjegavati osobno prozivanje i držimo do digniteta kolegica i kolega", pozivao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.


HDZ-ov Stevo Culej SDP-ovu je inicijativu nazvao 'akcija dogma'.


"Ona je usmjerena u tom pravcu kako vi jedini želite dobro Hrvatskoj. Je, zajednički smo išli prema boljitku, samo su jedni išli drumom, a drugi šumom. Okrenite se i pogledajte sa svoje strane tko je rušio Karamarka i cipelario i zašto? Samo zbog jedne riječi lustracija. Sa kime vi mislite rušiti ovu vladu i koju nam alternativu nudite. Da li gospodina Marasa koji je bio ministar obrta bez dana radnog staža u realnom sektoru, ministra Ostojića poznatog po aferi svastika, crkva Sv Marka, nabrajao je Culej.


Prozvani Bernardić mu je odgovorio kako mu se čini da on "malo žali za Karamarkom""Ja ću vas podsjetiti da je iz vašeg dijela sabornice išlo cipelarenje prema gospodinu Karamarku, Jadranki Kosor pa će vjerojatno ići i prema gospodinu Plenkoviću kada za to dođe vrijeme", odgovorio mu je.


HDZ-ov Ivan Čelić pak pitao je Bernardića zna li kolika je cijena ogulinskog zelja", a Bernardić mu je uzvratio: "E moj Čeliću, vama je zelje glavni argument. Vi ste pali s Marsa."


Za raspravu o SDP-ovoj inicijativi za pokretanje pitanja povjerenja Vladi zbog slučaja Agrokor prijavljeno je četrdesetak govornika, no zbog replika na Bernardićevo izlaganje prava rasprava do podneva još nije niti započela.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.3.2021. 15:49:00

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account