Spasila 15 pasa, sada ambasadorica Zaklade

Autor: Vladimir Beštak
Objavljeno: 18.2.2020. 22:26:42
Spasila 15 pasa, sada ambasadorica Zaklade

Foto: Prijatelji životinja

Zaklada Regica pomaže napuštenim životinjama kako bi lakše pronašle dom.Svi se još sjećamo Maje Sertić, mlade žene iz Samobora koja je sve oduševila kada je u prosincu prošle godine, potaknuta smrću svojega voljenog psa, krenula u veliku akciju spašavanja pasa iz pulskog „šinteraja”. Tom prilikom pronašla je dom za više od 15 pasa i ispraznila sklonište koje je, prema mišljenju mnogih, jedno od najlošijih u Hrvatskoj. Na veliku radost mnogih, kao žena od akcije, Maja je odlučila i dalje pomagati životinjama u svojstvu ambasadorice Zaklade Regica.


Zaklada Regica osnovana je u prosincu 2014. temeljem želje Ljerke Regović koja je svojom oporukom odredila osnivanje zaklade koja će pomagati napuštenim životinjama i životinjama u procesu udomljavanja. Gospođa Regović željela je omogućiti veterinarsku brigu za pse i mačke koje nemaju skrbnika pa je tako osnovana zaklada koja nosi njezino ime. Zaklada Regica dosad je pomogla 114 pasa i mačaka preko programa besplatne i povoljnije kastracije koju vodi udruga Prijatelji životinja, no zbog nedostatka priljeva novih financijskih sredstava rad Zaklade stagnirao je te je pomoć Maje Sertić kao ambasadorice došla u pravome trenutku.


„Zaklada Regica ovisi isključivo o donacijama kako bi mogla pomagati životinjama bez doma kojima treba veterinarska pomoć kako bi se lakše udomile. Zato smo jako sretni što je Maja, kao osoba s velikim srcem i ljubavlju za životinje, odlučila pomoći na način da bude ambasadorica Zaklade”, izjavila je Ivana Lunka, pravnica u udruzi Prijatelji životinja.


„Od Prijatelja životinja saznala sam da se Zaklada Regica našla u financijskim problemima i zato ne može dalje pomagati psima i mačkama. Nakon što sam pomogla psima iz pulskog ‘šinteraja’ da pronađu svoje domove, odlučila sam se usmjeriti na projekt koji pomaže velikome broju životinja na području cijele Hrvatske i rado ću biti ambasadorica Zaklade Regica”, ponosno je izjavila Maja Sertić. 


Maja poručuje da je udomljavanje plemenit čin koji usrećuje i životinje i udomitelje te poziva sve na udomljavanje pasa i mačaka umjesto njihove kupnje. Svi koji žele pomoći daljnji rad Zaklade Regica na spašavanju životinja mogu donirati preko stranice www.zaklada-regica.org. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.2.2020. 10:44:03

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account