Stožer objavio podatke za utorak, najviše oboljelih u Zagrebu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.6.2020. 14:48:37
Stožer objavio podatke za utorak, najviše oboljelih u Zagrebu

Foto: Screenshot

U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata zabilježena 52 nova slučaja zaraze koronavrusom, ukupno je 2777 slučajeva, 515 je aktivno oboljelih, a dvije su osobe na respiratorima,, rečeno je  utorak na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite."Imamo 52 nova slučaja, u samoizolaciji je preko 4000 ljudi, a dvoje ih je na resporatorima. Ukupno je 2777 ", rekao je epidemiolog Krunoslav Capak koji se danas vratio iz samoizolacije. Napomenuo je kako se u Zagrebu povećao broj i trenutno je 21 osoba novooboljela.


Istaknuo je kako je 75 osoba na bolničkom liječenju, a testirano je 79.104 osobe od čega je 921 testiranje napravljeno u zadnja 24 sata.


Do sada se u Hrvatskoj oporavilo 2155 osoba, a preminulo 107.


Capak je dodao da je nakon izrazito povoljne epidemiološke situacije, zbog nepridržavanja mjera i importiranih slučajeva, došlo do ponovnog podizanja broja oboljelih.


"Imali smo nekoliko dobrih tjedana. Onda smo s importiranim slučajevima i zbog nepridržavanja mjera došli do većeg broja slučaja. Onda je došlo Đakovo, također je sve počelo s importiranim slučajevima", ustvrdio je. 


 


(Hina)Vezane vijesti
Ažurirano: 21.1.2021. 12:39:49

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account