U Slavoniji samo 4 slučaja, raste broj oboljelih u Dalmaciji, oporavak u Zagrebu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.7.2020. 15:05:07
U Slavoniji samo 4 slučaja, raste broj  oboljelih u Dalmaciji, oporavak u Zagrebu

Foto: Screenshot

Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je u utorak da je u posljednja 24 sata zabilježen 41 novi slučaj zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula."U protekla 24 sata zabilježen je 41 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 749", priopćili su iz Stožera.


Na bolničkom liječenju je 133 pacijenta, od toga je na respiratoru 9 pacijenata. Preminula je jedna osoba, a ukupan broj preminulih je 140.


Dok je Vukovarsko-srijemska županija, čini se, konačno uspjela smanjiti broj oboljelih kao posljedica svadbi, danas samo dvoje novooboljelih, ponovo raste broj u Dalmaciji, ukupno danas 18. Zagreb danas ima samo dva nova slučaja.


Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 4923 osobe zaražene novim koronavirusom, a broj ukupno oporavljenih je 4034. U samoizolaciji je trenutno 2915 osoba. Do danas je ukupno testirano 114 090 osoba, od toga 1256 u posljednja 24 sata.


U Zagrebu dva novooboljela


 Zagrebački stožer civilne zaštite izvijestio je u utorak da su jučer detektirana dva nova slučaja zaraze koronavirusom, trenutno je aktivno njih 176, a 417 osoba je u samoizolaciji.


"Jučer je 396 osoba testirano, dvoje je pozitivnih, jedan je kontakt ranije oboljelog, a  drugome je nejasna epidemiološka anamneza", kazao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar na konferenciji za medije.


Ustvrdio je i kako su to jako dobre brojke.


"Trebamo  se svi zajedno potruditi poštivati mjere kako bi ih i dalje zadržali”, poručio je Šostar. Aktivnih slučajeva zaraze je 176, a trenutno je na području grada 417 osoba u samoizolaciji.

Unatoč dobrim pokazateljima trebamo ostati odgovorni da ponovo ne uprskamo poboljšanu epidemiološku sliku.

(Hina) 


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.4.2021. 12:42:12

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account