U Slavoniji samo 4 slučaja, raste broj oboljelih u Dalmaciji, oporavak u Zagrebu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.7.2020. 15:05:07
U Slavoniji samo 4 slučaja, raste broj  oboljelih u Dalmaciji, oporavak u Zagrebu

Foto: Screenshot

Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je u utorak da je u posljednja 24 sata zabilježen 41 novi slučaj zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula."U protekla 24 sata zabilježen je 41 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 749", priopćili su iz Stožera.


Na bolničkom liječenju je 133 pacijenta, od toga je na respiratoru 9 pacijenata. Preminula je jedna osoba, a ukupan broj preminulih je 140.


Dok je Vukovarsko-srijemska županija, čini se, konačno uspjela smanjiti broj oboljelih kao posljedica svadbi, danas samo dvoje novooboljelih, ponovo raste broj u Dalmaciji, ukupno danas 18. Zagreb danas ima samo dva nova slučaja.


Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 4923 osobe zaražene novim koronavirusom, a broj ukupno oporavljenih je 4034. U samoizolaciji je trenutno 2915 osoba. Do danas je ukupno testirano 114 090 osoba, od toga 1256 u posljednja 24 sata.


U Zagrebu dva novooboljela


 Zagrebački stožer civilne zaštite izvijestio je u utorak da su jučer detektirana dva nova slučaja zaraze koronavirusom, trenutno je aktivno njih 176, a 417 osoba je u samoizolaciji.


"Jučer je 396 osoba testirano, dvoje je pozitivnih, jedan je kontakt ranije oboljelog, a  drugome je nejasna epidemiološka anamneza", kazao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar na konferenciji za medije.


Ustvrdio je i kako su to jako dobre brojke.


"Trebamo  se svi zajedno potruditi poštivati mjere kako bi ih i dalje zadržali”, poručio je Šostar. Aktivnih slučajeva zaraze je 176, a trenutno je na području grada 417 osoba u samoizolaciji.

Unatoč dobrim pokazateljima trebamo ostati odgovorni da ponovo ne uprskamo poboljšanu epidemiološku sliku.

(Hina) 


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.9.2020. 11:02:34

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account