Veliki pad broja novooboljelih u Hrvatskoj , u Zagrebu 8 novih slučajeva

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.7.2020. 14:34:26
Veliki pad broja novooboljelih u Hrvatskoj , u Zagrebu 8 novih slučajeva

Foto: Screenshot

U Hrvatskoj je u ponedjeljak potvrđeno 25 novih slučaja zaraze koronavirusom što znači da je aktivnih slučajeva 1150, a dvije su osobe preminule, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.Aktivnih slučajeva je za 57 manje nego jučer, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.


Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 4370 osoba zaraženih novim koronavirusom.


"Nažalost, u protekla 24 sata imamo dvije preminule osobe, što nam daje ukupnu brojku od 122 preminule osobe od početka epidemije. Preminule su dvije ženske osobe u Puli, jedna je 1941. godište uz pozitivan komorbiditet, a druga je 1939. godište uz komorbiditet i niz kroničnih i patoloških stanja, niti jedna osoba nije bila na respiratoru", kazao je Beroš.


Ukupno je testirano 104.132 uzoraka, samo u 24 sata njih 1028. Postotak pozitivnih nalaza je 4,20 posto.


Hospitaliziranih pacijenata je 147, od kojih je devet na respiratoru. 


"Do danas se oporavilo ukupno 3098 osoba, što je 80 više nego jučer", kazao je Beroš.


U protekla 24 sata iz bolnice otpušteno 990 osoba, što je 11 više nego jučer, a oporavljenih kod kuće je ukupno 2108, to jest 71 više u odnosu na jučer.


U Zagrebu osam novooboljelih od koronavirusa


U Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježeno osam novooboljelih osoba od koronavirusa, izvijestio je u ponedjeljak Stožer civilne zaštite Grada Zagreba.


Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar istaknuo je da su u protekla tri dana testirali 989 osoba, a bilo je ukupno 38 pozitivnih na Covid-19.


"U ova tri dana imamo kontinuirani pad, tako da samo jučerašnji dan završili samo sa osam pozitivnih. Ukupno imamo 718 samoizolacija i 707 izliječenih, smanjuje se razlika između aktivnih i izliječenih slučajeva", rekao je Šostar.  


Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč rekao je kako je kroz domove zdravlja prošlo 476 osoba te je samoizolacija određena za njih 18, a na testiranje je upućeno 156 osoba.


"Također je dosta aktivno bilo na Svetom Duhu. Tamo je bilo 29 bolesnika kojima su uzimani brisevi i 10 pacijenata koji su bili u izolaciji. Na sreću ni jedan nije pozitivan", naglasio je Jeleč.


Pojačana je aktivnost na razini primarne zdravstvene zaštite. "Sustav funkcionira tako da moramo se i dalje nastaviti pridržavati mjera prutuepidemiološke zaštite", poručio je.


Na karti je prikazan broj aktivnih slučajeva oboljelih od Covida-19 po županijama i susjednim državama.
(Hina) Vezane vijesti
Ažurirano: 18.4.2021. 14:04:20

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account