Vlada RH: Dopremljeno još 194 tona zaštitne opreme iz Kine u Hrvatsku

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.6.2020. 13:41:59
Vlada RH: Dopremljeno još 194 tona zaštitne opreme iz Kine u Hrvatsku

Foto: Vlada RH

U Luci Rijeka u subotu je počeo iskrcaj druge pomorske pošiljke zaštitne opreme iz Kine, a brodom Maersk Huacho dopremljeno je ukupno oko 194 tona opreme, priopćeno je iz Vlade RH,


 


Među 194 tona zaštitne opreme su zaštitne naočale, odijela i rukavica koje je Vlada komercijalno nabavila od kompanije MEHECO.


Dopremljene su i zaštitne maske koje su Hrvatskom crvenom križu donirali Kineski crveni križ i Goran Martinović, nekadašnji hrvatski boksački reprezentativac, a danas uspješan poduzetnik koji u kineskom gradu Suzhou vodi boksačku školu Black Tie Boxing Academie.


Martinović je u jeku epidemije koronavirusa u Kini kineskim partnerima osigurao i vrijednu donaciju zaštitne opreme koja je dopremljena iz Hrvatske.


Vrijednost današnje pošiljke je oko 10,2 milijuna dolara. I ova je nabava u potpunosti financirana sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz kojega je Hrvatskoj za ove potrebe do sada odobreno oko 50 milijuna eura, navodi se u priopćenju Vladine službe za odnose s javnošću.


(Hina) Vezane vijesti
Ažurirano: 14.5.2021. 14:47:48

Hoćete li izaći na izbore?

Hoću i glasat ću
Neću izaći
Hoću, ali neću glasati, poništit ću listić
Izaći ću u birtiju, ne na izbore
Kakvi sad izbori?
Ovdje sam došao samo kliknuti
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account