Vlada RH: Dopremljeno još 194 tona zaštitne opreme iz Kine u Hrvatsku

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.6.2020. 13:41:59
Vlada RH: Dopremljeno još 194 tona zaštitne opreme iz Kine u Hrvatsku

Foto: Vlada RH

U Luci Rijeka u subotu je počeo iskrcaj druge pomorske pošiljke zaštitne opreme iz Kine, a brodom Maersk Huacho dopremljeno je ukupno oko 194 tona opreme, priopćeno je iz Vlade RH,


 


Među 194 tona zaštitne opreme su zaštitne naočale, odijela i rukavica koje je Vlada komercijalno nabavila od kompanije MEHECO.


Dopremljene su i zaštitne maske koje su Hrvatskom crvenom križu donirali Kineski crveni križ i Goran Martinović, nekadašnji hrvatski boksački reprezentativac, a danas uspješan poduzetnik koji u kineskom gradu Suzhou vodi boksačku školu Black Tie Boxing Academie.


Martinović je u jeku epidemije koronavirusa u Kini kineskim partnerima osigurao i vrijednu donaciju zaštitne opreme koja je dopremljena iz Hrvatske.


Vrijednost današnje pošiljke je oko 10,2 milijuna dolara. I ova je nabava u potpunosti financirana sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz kojega je Hrvatskoj za ove potrebe do sada odobreno oko 50 milijuna eura, navodi se u priopćenju Vladine službe za odnose s javnošću.


(Hina) 



Vezane vijesti
Ažurirano: 26.11.2020. 12:32:59

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account