Zagreb je još u "zelenom" sa 17 novooboljelih, obala više nije

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.7.2021. 15:53:18
Zagreb je još u "zelenom" sa 17 novooboljelih, obala više nije

Foto: Twitter/ECDC-EU

U Zagrebu je, po podacima HZJZ-a, zabilježeno 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a trenutno je aktivno 70 slučajeva, izvijestio je u četvrtak Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Andrija Štampar".




Broj potencijalno ozdravljenih ili oporavljenih je 68.819, što je sedam osoba više nego jučer. 


Tijekom srijede na cijepnim punktovima Grada Zagreba cijepljeno je 3511 osoba, od čega je bilo 483 prvih doza cjepiva Janssen, temeljem javnog poziva.


Sutra je organizirano i cijepljenje po javnom pozivu cjepivom Janssen bez najave, a organizirano je u vremenu od osam do 12 sati na punktovima za masovno cijepljenje Domova zdravlja Zagreb - Centar, Zapad i Istok, i to na lokacijama Dom sportova, Sportska dvorana gimnazije Lucijana Vranjanina te u Srednjoj tehničkoj školi Jelkovec.


Za razliku od Zagreba, sve primorske županije ušle su na najnovijoj europskoj korona karti u narančasto područje povećanog rizika od covida 19.


Najveći dio Europe odnosno cijela kontinentalna Hrvatska su u zelenom. U narančastom su hrvatska obala, dijelovi Grčke, dio Nizozemske, dio Švedske, Irska i jug Francuske. 


Područja koja su crvena su cijela Španjolska, Portugal, manji dio Grčke, dio Danske i dio sjeveroistoka Nizozemske, kao i Luksemburg. 


Dijelovi Španjolske, kao i vrlo mali dio Nizozemske, u tamnocrvenoj su boji, koja simbolizira najlošiju epidemiološku situaciju. 



Vezane vijesti
Ažurirano: 22.9.2022. 9:29:33

Create Account