Živi zid održao konferenciju na mljekarskoj farmi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.2.2019. 22:49:30
Živi zid održao konferenciju na mljekarskoj farmi

Foto: Živi zid

Živi zid je danas priopćio o konceptu slaganja liste za skorašnje Europarlamentarne izbore, kojeg prenosimo u cijelosti:Živi zid je danas na mljekarskoj farmi predstavio koncept po kojemu će složiti liste za Europski parlament, a koji bi trebao omogućiti skupinama koje su ugrožene zbog politike Europske unije, da izraze svoje nezadovoljstvo i pošalju svoje predstavnike da brane interese Hrvatske.


Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić rekao je da se nalaze na mljekarskoj farmi jer mljekarska industrija, koja se u zadnjih par godina prepolovila, simbolizira ono što EU čini Hrvatskoj, a to je uništavanje domaće proizvodnje i usmjeravanje domaćeg tržišta prema velikim korporacijama.


„Europska poljoprivredna politika nije napravljena za Hrvatski ritam, ona je napravljen za Njemačku ili Francusku, mi kao mala ekonomija stradavamo“, rekao je Sinčić.


Upravo zbog toga, Živi zid pokreće potpuno nov koncept slaganja lista za Europski parlament. Živi zid poziva sve poljoprivrednike, stočare, mljekare, ribare, šumare, voćare, pčelare, obrtnike da se jave i da odaberu svoje izaslanike koji bi najbolje mogli zastupati njihove interese.


“HSS na svojoj listi nema seljake, nema stočare, mljekare ni ratare, IDS nema brodograditelje. Živi zid želi takve ljude na listama, želimo im dati priliku da se bore za sebe,” istaknuo je Sinčić.


Saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac izjavio je da osim što predstavljaju novi koncept slaganja lista, također odgovaraju na pitanje s kim je Živi zid spreman surađivati.


„Živi zid je spreman surađivati s vlastitim narodom. Želimo ujediniti narod, želimo pokazati da smo spremni politiku podrediti građanima, želimo pozvati građane da artikuliraju svoje probleme“, naglasio je Bunjac.


Živi zid želi raditi na jedinstvu, na prosperitetu, želi otvoriti potpuno novo poglavlje u hrvatskoj politici. Neka se čuje glas struke, neka se čuje glas Hrvatskog sela, neka se čuje glas ljudi koji stvarno žele nešto mijenjati. Vrijeme je za promjene!Vezane vijesti
Ažurirano: 25.8.2020. 13:04:33

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account