Izrael pobjednik 63. Natjecanja za pjesmu Eurovizije (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.5.2018. 12:19:29
Izrael pobjednik 63. Natjecanja za pjesmu Eurovizije (video)

Foto: screenshot

Izraelska pjevačica Netta s pjesmom "Toy" pobjednica je ovogodišnjeg Eurosonga. Netta odnosi pobjedu odlukom žirija i publike ispred Cipranke Eleni Foureira, dok se na trećem mjestu našao Austrijanac Cesar Samspon.


Hrvatski žiri najviše bodova dao je Litvi.

Velika završnica ovogodišnjeg 63. Natjecanja za pjesmu Eurovizije održana je u Altice Areni, u Lisabonu, a Hrvatska radiotelevizija izravno je prenosila ovaj veliki glazbeni televizijski događaj.


Kroz program gledatelje su vodile Catarina Furtado, Daniela Ruah, Filomena Cautela i Sílvia Alberto a za gledatelje HRT-a komentirao je Duško Ćurlić.


Ukupno su sudjelovale 43 države, čime je izjednačen rekord iz 2008. i 2011. godine, a u finalu se za titulu najbolje pjesme bori njih 20 (koji su to izborili kroz poluzavršnice) i zemlje koje ulaze izravno - uz domaćina Portugal, to su Velika Britanija, Španjolska, Francuska, Italija i Njemačka. Franka Batelić, predstavnica HRT-a i Republike Hrvatske, s pjesmom Crazy, nije se uspjela plasirati u finale


Geslo je ovogodišnjega natjecanja za pjesmu Eurovizije Svi na okup! (eng. All Aboard). Ono nas poziva da se okupimo na jednome mjestu i zajedno proslavimo glazbu i kontinent, te poštujemo različitost, poštovanje i snošljivost.


Video: BBC

Vezane vijesti
Ažurirano: 1.5.2018. 22:03:07

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account