Mia Dimšić osvojila devet nominacija za glazbenu nagradu Porin (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.2.2018. 18:13:45
Mia Dimšić osvojila devet nominacija za glazbenu nagradu Porin (video)

Foto: Porin

Na svečanoj ceremoniji u zagrebačkom Matis Absolute Loungeu sinoć su objavljene nominacije za jubilarno 25. izdanje Glazbene nagrade Porin. Glasačko tijelo u prvom krugu glasanja svoje favorite je biralo među ukupno 1645 ovogodišnjih prijava raspoređenih u 35 kategorija.


Prema glasovima struke najviše nominacija, njih devet, osvojili su Mia Dimšić i njeni suradnici. Mijin album Život nije siv konkurira za Album godine te također i u kategoriji Najbolji album pop glazbe, dok je pjesma Bezimeni, sa spomenutog albuma, nominirana za Pjesmu godine. Album Život nije siv osvojio je nominacije i u kategorijama za najbolju produkciju i najbolju snimku, a naslovnica albuma konkurira za najbolje likovno oblikovanje. Album Božićno jutro nominiran je za najbolji album popularno duhovne glazbe. Mia Dimšić također konkurira za najbolju žensku vokalnu izvedbu s pjesmom Sunce, oblak, vjetar, koja je nominirana i za najbolji aranžman.

Osim Mije Dimšić, u atraktivnoj kategoriji za najbolju žensku vokalnu izvedbu nominirane su i Josipa Lisac i Antonela Doko. Za najbolju mušku vokalnu izvedbu ove godine nominirani su Jacques Houdek, Kedžo i Oliver Dragojević.


Za Pjesmu godine u konkurenciji su: pjesma Ako voliš ovu ženu koju izvode Željko Bebek i Oliver Dragojević, potpisana od autorskog tima Branimir Mihaljević i Nenad Ninčević, pjesma Bezimeni koju izvodi i autorski potpisuje Mia Dimšić, Biram od Detoura koju autorski potpisuje Nenad Borgudan, pjesma Predraga Martinjaka Neka ti plove brodovi koju izvodi Massimo te Reno 4 koju izvodi i autorski potpisuje Mile Kekin.


Parni Valjak te Chui i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije također se ističu s velikim brojem nominacija. Parni Valjak kao grupa nominirani su za najbolju izvedbu grupe s vokalom, a njihov kompilacijski album Antologija za tematsko povijesni album. Album Live in Pula nominiran je za najbolju produkciju i snimku te za najbolji koncertni album u čijoj kategoriji su još u konkurenciji Massimo i Zagrebački solisti s albumom Isti osjećaj te album Live Unpljugd 2 Gavella Psihomodo popa.


Album Chui ovu glazbu nominiran je za najbolji jazz album, a Chui i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije nominirani su za najbolju izvedbu i najbolju skladbu jazz glazbe, autora Tonija Starešinića. Album je nominiran i u prestižnoj kategoriji za Album godine gdje su mu konkurencija Natali Dizdar s albumom Iluzije, Jinxi i njihov album Pogrebi & pomiriši, Mayales za album Simbol za sunce te već spomenuta Mia Dimšić s albumom Život nije siv.


U kategoriji Najbolji album zabavne glazbe nominacije su osvojili album Naša bila štorija - sljedećih izvođača: Severine, Gorana Karana, Danijele Martinović, Giuliana, Tedija Spalata, Arijane Čuline, Stefana Kokoškova i Snježane Sinovčić Šiškov, album Naša velika pjesmarica - The Great Yugoslav Songbook Vesne Pisarović te album Ono nešto naše Željka Bebeka.


Za najbolji pop album ove godine nominirani su Natali Dizdar s albumom Iluzije, Pogrebi i pomiriši grupe Jinx i ranije spomenuti album Život nije siv Mije Dimšić. U kategoriji Novi izvođač godine nominirani su Boris Štok, Carla Belovari i Fluentes.


U kategoriji Najbolji album jazz glazbe, Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije ove godine ima čak dvije nominacije, jednu uz grupu Chui s albumom Chui ovu glazbu i jednu s Markom Toljom za album Stavi pravu stvar. Nominaciju za najbolji jazz album osvojio je i Zvjezdan Ružić Sextet s albumom Elfin Farewell.


U kategoriji za najbolji album klasične glazbe nominacije su osvojili Radovan Cavallin za album 11 Per 1 In 1, Aljoša Jurinić za album Chopin Alive te Pavao Mašić s albumom Johann Sebastian Bach: Umijeće fuge.



Finaliste glazbene nagrade na ceremoniji proglašenja nominacija predstavili su kolege glazbenici, poznati radijski i televizijski voditelji te predstavnici medija, a dobitnici u svakoj od 35 kategorija bit će poznati na svečanoj dodjeli koja će se održati 23. ožujka u splitskoj Spaladium Areni. Tko će sve osvojiti Porinove statue odlučit će glasačko tijelo u drugom krugu glasanja, kada će birati najbolje od najboljih. 


Sve o jubilarnom 25. Porinu u emisiji Dobro jutro, Hrvatska otkrili su tajnica Upravnog odbora Porina Ivana Martinac i Mario Sedmak, urednik zabavnog programa HTV-a:


Video: CROATIA RECORDS

Vezane vijesti
Ažurirano: 19.3.2021. 13:44:31

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account