Mlada Sesvečanka Marija Jelovečki nova je nada naše glazbene scene, objavila je prvi singl Još ovu noć (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.7.2020. 12:52:21
Mlada Sesvečanka Marija Jelovečki nova je nada naše glazbene scene, objavila je prvi singl Još ovu noć (video)

Foto: Promo

Pjevačica Marija Jelovečki prvim singlom „Još ovu noć“ možda radi prve profesionalne glazbene korake, no pred njom je uzbudljiva glazbena budućnost!Mlada 18- godišnja glazbena nada iz Adamovca, koja se plesom i glumom bavi od malih nogu, a može se pohvaliti i završenom glazbenom školom gdje je usavršila sviranje violine, ima velike ambicije za svijet glazbe u koji je ušla u suradnji s Markom i Nevenom Vukes. 


Pjevačke vještine brusila je kod najstrožih mentorica, Ivane Husar i Martine Tomčić, koje za svoju učenicu imaju samo riječi pohvale: „Marija Jelovečki dugogodišnja je polaznica pjevačkih i mjuzikl programa Husar&Tomčić škole pjevanja.


Ističe se kao predana i marljiva pjevačica specifične boje glasa i glazbenog senzibiliteta. Ponosne smo i sretne što će upravo Marijin vokal biti dio hrvatske urbane glazbene scene.“


Da je poznanstvo s bračnim parom Vukes sudbonosno, jasno dokazuje urbana pop pjesma „Još ovu noć“ u izdanju Croatia Recordsa, za koju Marko potpisuje glazbu a Nevena je zaslužna za tekst i režiju spota.

O samoj suradnji Marija kaže: „Početkom ove godine osjetila sam kako je došao trenutak da se glazbeno izrazim i svoje osjećaje podijelim sa drugima. U svemu tome dobila  sam potporu svoje obitelji, a onda je za vrijeme karantene uslijedilo spontano poznanstvo s pjevačem Markom i Nevenom Vukes.


Pjesma je posvećena mojoj generaciji sa snažnom porukom koja se ističe u refrenu i kaže 'Nemoj prestati da sijaš, u tom mraku u kom bivaš, sve će proć, još ovu noć'. 


Kroz mnogobrojna pitanja i dileme se probija svijet oko mene, a vrlo često gledam i sebe i druge kako lako zalutamo i sami sebe odvučemo u mrak... a čvrsto vjerujem da svjetlo postoji. Upravo to svjetlo se nalazi u pjesmi 'Još ovu noć'.“


Da bračni par Vukes zna da na mladima svijet ostaje, dokazuje i odgovornost koju osjećaju prema Mariji i zajedničkoj suradnji: „Dugo nisam osjetio takav vid odgovornosti zbog povjerenja koje mi je dato kao autoru da uglazbim prvu pjesmu za tako mladog izvođača. Onda sam se prisjetio i svojih početaka koji su bili u njezinim godinama te me prvenstveno interesiralo s čime se to današnji osamnaestogodišnjaci bore.


Dugo smo Nevena i ja razgovarali o svemu tome, i bilo nam je najvažnije da je osjetimo, upoznamo i otkrijemo što je to o čemu ona želi kroz pjesmu govoriti... jer vjerujem da pjevač ne može istinito osjetiti svoju pjesmu ako ju dijelom nije doživio. 


Marijin aktivizam i potreba da se zalaže za tuđa prava i prava slabijih jasno nas je usmjerila ka cilju i tako nas dovela do njezine prve pjesme.“


Upravo je aktivizam ono što Mariju izdvaja među vršnjacima i glazbenim kolegama te kroz zalaganje za prava slabijih, borbu protiv vršnjačkog nasilja i pomaganje potrebitima ova svestrana glazbenica želi da se i glas onih koji su najtiši, najjače čuje...


Što nam Marija sprema, preostaje tek vidjeti, no sasvim smo sigurni da od ovako neobične glazbene nade s puno hobija i vještina možemo očekivati ništa drugo nego glazbenu čaroliju!


Video: Croatia Records

Vezane vijesti
Ažurirano: 16.2.2021. 15:25:03

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account