Na Ribnjaku počinje drugi Crossover festival

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.7.2018. 17:48:02
Na Ribnjaku počinje drugi Crossover festival

Foto: ilustracija

Drugi Crossover, međunarodni glazbeni festival različitih žanrova, počinje danas. U pet dana festivala na Ribnjaku će, uz domaće bendove, nastupiti i oni iz Njemačke, Italije, Kosova, Srbije i Velike Britanije.Crossover je glazbeni pojam koji označava preklapanje raznih, na prvi pogled, nespojivih glazbenih žanrova, a to je i cilj ovog festivala, govori njegov glazbeni urednik, Marin Levaj, Želimo spajati nespojive bendove, bendove koji izvode više vrsta glazbe kao, na primjer, današnji bend 'Gipsy groove' koji je romski sastav, ali izvodi tradicionalnu glazbu na moderan način kombinirajući i kunk i jazz i fusion i blues i ska-rock.


No spajanje glazbenih žanrova nije jedina karakteristika ovog festivala, Trudimo se da, s obzirom da je grad pun turista, da festival bude jedno miješanje raznih narodnosti, raznih jezika, raznih internacionalnih jela i tome slično, rekao je Levaj.


Tako će se u gastronomskoj ponudi pronaći puno toga: od sangrija pa do ručno rađenih baklava, a u glazbenoj, između ostalog, Chui, Soul shadows i Techno Vikings.


Festival se otvara svaki dan u 17 sati kada će publiku zabavljati dj-evi, a koncerti počinju u 20 i 22 sata. U petak i subotu održat će se i after partyji u Kaptol Boutique Cinema baru, Jer su oni dosta slični nama po razmišljanju i do toga smo došli zbog toga što prošle godine u ponoć, kada bismo završili s programom, ostala bi gomila ljudi koja bi se htjela još zabavljati pa smo ove godine osmislili da u petak i subotu produljimo do 3 u noći, ali u prostoru predviđenom za to uz Dj-a Ozrena Kanceljaka, istaknuo je Levaj.


Ulazak na festival je slobodan.


Program programa pogledajte ovdje 


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.8.2019. 20:16:01

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account