Neno Belan & Fiumensi sviraju Đavole u Tvornici

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.7.2018. 15:59:50
Neno Belan & Fiumensi sviraju Đavole u Tvornici

Foto: promo

Neno Belan & njegovi Fiumensi donose u zagrebačku Tvornicu kulture 21. rujna kompletan opus grupe Đavoli. U večeri posvećenoj jednoj od najvažnijih domaćih rock grupa u povijesti proći će se kroz sva četiri studijska albuma objavljena od 1986. do 1998. godine.


Grupu Đavoli osnovao je 1984. u Splitu Neno Belan. Njihova mješavina ranog rock'n'rolla i twista uz specifičan mediteranski začin i razrađen image stvorili su jednu od najvećih i najuspješnijih grupa ovih prostora. Mada na kontu imaju četiri studijska albuma (Ljubav i moda, Halo Lulu 22, Ostani uz mene i Space Twist) i svega desetak aktivnih godina Đavoli su višestruko doprinjeli domaćoj rock sceni. Uz vječne hitove poput Pričaj mi o ljubavi, Stojin na kantunu, Jagode i čokolada, Ostani uz mene, Dugo toplo ljeto, Bambina, Điri điri i Cestom preko Zagore bend je razvio autorsku superiornost Nene Belana te u posljednjoj fazi, uz album Space Twist, predstavio i trojac Olja Dešić (bas), Leo Rumora (bubnjevi) i Vedran Križan (klavijature) koji i danas čine Fiumense. Kada Neno Belan i Fiumensi izvode pjesme grupe Đavoli, kao što će biti 21. rujna, pridružuje im se Jakša Kriletić – Jordes, jedan od naših najglasovitijih saksofonista, jer, kako sam Belan kaže «bez saxa nema Đavola». 


Ovoj izuzetnoj grupi glazbenika pripala je čast da prvi nastupe u novom i rekonstruiranom prostoru u Šubićevoj. Radovi su počeli krajem lipnja i trajati će do početkom rujna kada će poboljšana i povećana Tvornica kulture moći primiti čak 2200 ljudi čime postaje daleko najveća koncertna dvorana u Hrvatskoj. Specifičnost Velikog pogona bit će u prilagodbi prostora koji će idealno funcionirati za koncerte od 300 do 2200 posjetitelja.


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.1.2019. 11:55:43

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account