Nina Kraljić u novom spotu vizualizirala “Lavu” - Prava „James Bond“ pjesma, ali na hrvatski način! - video

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.1.2019. 11:55:43
Nina Kraljić u novom spotu vizualizirala “Lavu” - Prava „James Bond“ pjesma, ali na hrvatski način! - video

Foto: screenshot Youtube

"Lava" je darkwave, electronic, ambijentalna pjesma koju će Nina Kraljić predstaviti na 66. Zagrebačkom festivalu, pretočena je u zanimljiv video, o kojem Nina kaže:“U spotu smo ‘Lavu’ dočarali kroz postepeno širenje glittera po tijelu plesačice Mije Zalukar koja se na kraju i sama potpuno ‘pretvori’ u lavu. Senzualnost između dvoje ljudi nekada liči na čaranje. Svatko se osjećao tako barem jednom u životu (kao da netko nad tobom ima moć, da ne možeš misliti ni na što drugo od jasno vidljivog magnetizma). Tu je i  moj utjecaj na nju i njen na mene iako svaka boravimo u različitom prostoru. Na kraju ona ulazi u moj svijet i tamo završava svoj ples – u zajedničkom prostoru što je simbol prihvaćanja strasti i privlačnosti.”

Pjesma je nastavak kreativnosti i nesputanosti kojoj Nina teži u glazbi, ali opet s dubokom, i nikad jednodimenzioniranom porukom. Svakako je podložna raznim interpretacijama no Ninu je ‘povukla’ u ezoteriju, senzualnost i duboku strast koju možemo osjetiti u odnosu koji je magnetičan. Prava „James Bond“ pjesma, ali na hrvatski način!

“Čini mi se iznimno prikladna za ove hladne dane jer se uz nju definitivno svi mogu zagrijati samo čitajući tekst. Moram se zahvaliti Tihomiru Preradoviću i Ines Prajo koji neopterećeni tuđim mišljenjima ili tzv. trendovima stvaraju glazbu iz same ljubavi prema umjetnosti gledajući kamo nas sve ona može odvesti. Jer to je njena poanta.“ – Nina Kraljić

Autorica teksta Ines Prajo, o ‘Lavi’ kaže: “Pjesma je nastala  kao  timski  rad Nine  Kraljić, Arijane  Kunštek, Tihomira  Preradovića i moje malenkosti, na ideju  koju  smo Arijana i ja imale već duže vrijeme. Najveći izazov predstavljalo je pitanje kako aranžmanski dočarati to neprekidno prijeteće tutnjanje, podrhtavanje, dim – sve  ono  što  prethodi takvoj  snažnoj  pojavi  kao  što  je  lava.“

Kao i pjesme s albuma ‘Samo’, i ova je rađena bez namjere da se podilazi bilo kakvim trendovima i dopadne svima. Rađena je sa željom da se dopadne onima koji istinski vole i promišljaju glazbu. Utoliko je ugodnija činjenica da i struka razmišlja slično pa će ‘Lava’ dobiti svoju priliku na pozornici 66. Zagrebačkog festivala.

Iznimno sugestivna, nesvakidašnja i izvanredna interpretacija Nine Kraljić svakako potvrđuje brojna  mišljenja kako se radi o pjevačici koja zaslužuje biti na svjetskim pozornicama. Neke pjesme zaslužuju vrijeme za promišljanje, a ‘Lava’ je definitivno jedna od njih.

Njezin je tekst, kao i u dosadašnjim Nininim pjesmama, višeznačan: za zaljubljene – ljubavni | za  osamljene – introspektivni | za strastvene – strastveni | za  buntovne – buntovni | za one koji teže duhovnosti – duhovni | za prirodoslovce – erupcija vulkana.


Video: Nina Kraljić

Vezane vijesti
Ažurirano: 1.7.2020. 18:48:43

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account